– Frp skal ikke sette dagsorden

Men Støre innrømmer at Ap har unngått integreringsdebatten.

ØNSKER DIALOG: Utenriksminister Jonas Gahr Støre satt i går i dialogmøte med Øivind Stokke fra UD (t.v.), Per Edgar Kokkvold fra Norsk Presseforbund, Shaib Sultan fra Islamsk Råd, domprost Olav Dag Hauge, redaktør Vebjørn Selbekk i DagenMagazinet, Olav Fykse Tveit fra Mellomkirkelig råd og Vebjørn Haorsfjord fra Religions for peace. De to sistnevnte sitter med ryggen til. Foto: Jacques Hvistendahl
ØNSKER DIALOG: Utenriksminister Jonas Gahr Støre satt i går i dialogmøte med Øivind Stokke fra UD (t.v.), Per Edgar Kokkvold fra Norsk Presseforbund, Shaib Sultan fra Islamsk Råd, domprost Olav Dag Hauge, redaktør Vebjørn Selbekk i DagenMagazinet, Olav Fykse Tveit fra Mellomkirkelig råd og Vebjørn Haorsfjord fra Religions for peace. De to sistnevnte sitter med ryggen til. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

 Les også: - Når Ap snakker slik om islam, er det alvorlig grunn til bekymring

- Den politiske debatten henger etter folks virkelighet i det flerkulturelle Norge. Vi har gått fra å være en enhetsstat til å bli et flerkulturelt samfunn på svært kort tid. I den politiske debatten har vi et etterslep i forhold til den virkelighet folk møter på arbeidsplassene og der de bor. Debatten stemmer ikke med virkeligheten der ute, sier Støre til Dagbladet.

I går måtte han svare for Ap-sekretær Martin Kolbergs uttalelser om radikal islam og regjeringens islampolitikk i Stortingets spørretime.

• Nettmøte med Abid Raja i dag klokka 11. Støtter Kolberg Dagbladet skrev i går at Ap-ledelsen mandag ettermiddag innkalte til hastemøte med Aps landsstyre etter misnøye med Kolbergs uttalelser og på bakgrunn av Thorbjørn Jaglands krasse kritikk. Støre støtter Kolberg, men sier til Dagbladet at han også er enig i Jaglands nyansering av debatten og begrepsbruken.

- Vi i Ap har to store historiske oppdrag: frigjøring og likestilling. Vi må bekjempe det ekstreme. Når Politiets sikkerhetstjeneste sier at radikal islam er et lite fenomen i Norge, men en utfordring, må vi forholde oss til det. At Kolberg bekrefter at Ap er mot enhver form for ekstremisme, er en selvfølge. Men vi må også ta tak i integrasjonsdebatten. Vi skal være tydelig på at vi ikke godtar vold, enten det er med kulturell eller religiøs begrunnelse. Men kanskje viktigst er å fokusere på det som skjer bak de lukkede dører, der mennesker, og særlig kvinner, blir holdt igjen. Her har vi mye ugjort. Vi må ha med minoritetsmiljøene, og spørre oss: Hva skal til for å skape et godt «vi». Det er bra at det kommer fokus på disse spørsmålene, og vi skal ikke overlate til Frp å sette dagsorden, sier Støre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer