– Ikke vårt ansvar

Økokrim avviser at de har gjort noe galt, og hevder at det ikke er deres ansvar at den norske millionbåten nå er gitt i gave til militærpolitiet i Brasil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| - Vi har sendt økonomirapporter og hatt spesialetterforskere i Brasil for å vitne. Vi kommer ikke til å sende nye rapporter til Natal før myndighetene i Brasil anmoder oss om det, sier politiinspektør Aage Aase i Økokrim til Dagbladet.

Intern brasliliansk sak
Aase understreker at etterforskningen av Trygve Kristiansen og de andre nordmennene i Natal er en intern brasiliansk sak.

- Domstolen som har gitt båten til militærpolitiet henviser til skattemyndighetene i Brasil og ikke til Økokrim. Vi kan ikke blande oss i et annet lands etterforskning og deres bevisvurdering, sier politiinspektør Aage Aase.

Ingen henvendelser
- Når økonomirapportene fra Økokrim blir forstått av myndighetene i Brasil dit hen at det er kriminelle penger som er overført til Brasil, burde dere da ikke sende en ny rapport?

- Kommer det en ny henvendelse fra offisielle myndigheter i Brasil, skal vi vurdere det. Men slik saken står i dag er det ikke aktuelt for Økokrim å sende nye rapporter, sier Aase.