Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

– Jeg ble kastet til ulvene

Karlsvik mener Forsvarsdepartementet bruker granskninger for å stoppe karrieren til uønskede personer.

FORSKJELLSBEHANDLING: - Jeg har sett at det er mennesker de ønsker å beskytte, og jeg har sett ganske grov forskjellsbehandling, sier kontreadmiral Atle Torbjørn Karlsvik, som ble frifunnet for bedrageri med reiseregninger. 
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
FORSKJELLSBEHANDLING: - Jeg har sett at det er mennesker de ønsker å beskytte, og jeg har sett ganske grov forskjellsbehandling, sier kontreadmiral Atle Torbjørn Karlsvik, som ble frifunnet for bedrageri med reiseregninger. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kontreadmiral Atle Torbjørn Karlsviks (52) karriere i Forsvaret bråstoppet da han i oktober 2005 ble bedt om å ta permisjon fra stillingen som sjef for fellesstaben i Forsvarsstaben. Han ble seinere tiltalt for å ha latt Forsvaret betale private reiser, middager og representasjon, men ble i februar i fjor frifunnet på alle punkter.

Karlsvik er en av en rekke forsvarsansatte som er blitt gransket, for så å bli renvasket.

—Fjerner mennesker
—Departementet har brukt granskninger og etterforskninger som ledd i en strategi for å fjerne mennesker som ikke var ønsket, og som ikke var med i planene for hvem som skulle opp og fram, sier han. Han er enig med den tidligere generalinspektøren for Hæren, Lars J. Sølvberg, som i Dagbladet fredag hevdet at Forsvarsdepartementet fryser ut og ødsler med toppfolk. Sølvberg sluttet i 2005, etter å ha fått skylda for budsjettoverskridelser.

Forsvarsdepartementet har ikke villet svare spesifikt på kritikken fra Karlsvik, men har tidligere overfor Dagbladet avvist at det benyttes metoder som utfrysing. Departementet avviser også at folk med avvikende synspunkter risikerer å utsettes for en «prosess».

—Savner en unnskyldning
Han reagerer på at han aldri har fått noen unnskyldning fra Forsvaret eller Forsvarsdepartementet.

—Jeg undrer meg over at de ikke har gått til tilsvarende undersøkelser av andre personer i systemet. Jeg har sett at det er mennesker de ønsker å beskytte og jeg har sett ganske grov forskjellsbehandling, sier Karlsvik, som mener at han ble «kastet til ulvene».

—Folk styres av frykt for å gjøre ting feil, sier kontreadmiralen som nå har sluttet i Forsvaret.

Han savner en unnskyldning fra Forsvaret eller Forsvarsdepartementet.

—De skjøt meg i ryggen, og håpet at jeg ikke skulle ta til motmæle. Men jeg har fått mye støtte nedover i systemet, sier Karlsvik, som nå er daglig leder i firmaet Seabed Services AS.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling