SKUDDSKADER: Her ligger Ghulam Abbas (32) på sykehuset etter å ha blitt skutt 23. mars 2007. 29-åringen, som er politiets hovedvitne, er tiltalt for medvirkning til overlagt drap på Abbas.
SKUDDSKADER: Her ligger Ghulam Abbas (32) på sykehuset etter å ha blitt skutt 23. mars 2007. 29-åringen, som er politiets hovedvitne, er tiltalt for medvirkning til overlagt drap på Abbas.Vis mer

– Jeg utlovet ikke dusør

Ghulam Abbas (32), som politiet mener er sentral i B-gjengen, nekter for at han skal ha utlovet penger til den som drepte Mohammed Javed (28).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets hovedvitne (29) mot drapssiktede Stig Bergquist (39), mer kjent som Millehaugen, mener sentrale personer i B-gjengen hadde utlovet dusør for å drepe Mohammed «Jeddi» Javed. 29-åringen tror at Millehaugen også skulle drepe ham på Haugerud, og at han drepte for å få en dusør på flere hundre tusen kroner.

Dagbladet har konfrontert Ghulam Abbas (32) – som politiet mener er en av lederne i B-gjengen – med påstandene om at han skulle ha tilbudt en større pengesum til den som drepte Javed.

– Klienten sier at dette vet han ingen ting om, og han avviser at han har noe med drapet mandag kveld i gjøre, opplyser Arild Holden i Advokatfirmaet Elden.

32-åringen har sittet varetektsfengslet siden våren 2007. Han er tiltalt for grovt heleri, og for å ha vært medlem av en kriminell organisasjon. 32-åringen nekter straffskyld i den saken.

Drapsfelle
Politiets nøkkelvitne i drapssaken, den 29 år gamle mannen som politiet mener en del av Young Guns, forklarer at Millehaugen, som satt i baksetet, først skjøt Javed. Deretter skal han selv klart å flykte.

– Millehaugen kontaktet meg, og spurte om jeg ville være med på et såkalt opplegg. Han måtte ha med minst en til, og jeg foreslo en navngitt person. Denne mannen ville ikke Millehaugen ha med. Han ba meg spesielt spørre Javed. Det var grunnen til at han ble med til Haugerud, forklarer 29-åringen.

29-åringen er tiltalt for å ha vært med på et overlagt drapsforsøk mot Ghulam Abbas på Furuset 23. mars 2007. Ifølge Dagbladets kilder kan han av den grunn ha et motiv for å anklage 32-åringen for å ha utlovet en dusør.

Drepte Javed var interessant for politiet, som utpekt leder for Yong Guns, i den saken. Han nektet å la seg avhøre. Politiet har imidlertid avlyttet en rekke mobilsamtaler mellom 29-åringen og Javed etter Furuset-attentatet for snart to år siden.

Fra flere kilder får Dagbladet bekreftet at Javed mente han hadde vært utsatt for flere attentatforsøk de siste åra, og at det var B-gjengen som sto bak.

I 2007 ble han angivelig utsatt for et attentatforsøk fra en mann som dukket opp en varm sommerdag med våpen, boblejakke og skuddsikker vest. Etter det Dagbladet får opplyst, skyldte denne mannen, som var ruset på det aktuelle tidspunktet, B-gjengen et større pengebeløp.

Javed mente det var B-gjengen som hadde sendt denne mannen. Vedkommende ble seinere dømt for brudd på våpenloven. Politiet klarte angivelig ikke å bevise at han aktet å bruke våpenet på Javed.

Ifølge Dagbladets kilder ble Javed forsøkt lokket i ei felle av en kvinne. Denne kvinnen hadde invitert Javed med på en fest. Denne gangen skal Javed ha hatt mistanke om at noe var galt. Kvinnen skal ha blitt konfrontert med mistankene om en felle.

– Hun erkjente at hun var blitt bedt om spesielt å få med seg Javed, forklarer kilden.

Grov vold
Javed skal ha vært overbevist om at B-gjengen sto bak. Han trodde imidlertid ikke at det var snakk om drap, men at han muligens skulle svinebankes.

29-åringen, som er identisk med en av de to som ble skutt av B-gjengmedlemmer på Aker Brygge i august 2006, ble i Oslo tingrett i fjor høst frifunnet for det omtalte drapsforsøket på Furuset. Han skulle møtt i Borgarting lagmannsrett i begynnelsen av januar, men forsvareren ble syk.