– Send flere Frp-ere til Gaza

- Ingenting konkurrerer med å se og høre, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

MÅ AVKLARE: —?Nå sier Høglund nøyaktig det samme som jeg sa da. Jeg skal ikke ha kompensasjon for kopiering, for det er en god beskrivelse. Men Siv Jensen må avklare om det Høglund sier også er partiformannens politikk, sier Jonas Gahr Støre til Dagbladet.
Foto: Knut Falch / SCANPIX
MÅ AVKLARE: —?Nå sier Høglund nøyaktig det samme som jeg sa da. Jeg skal ikke ha kompensasjon for kopiering, for det er en god beskrivelse. Men Siv Jensen må avklare om det Høglund sier også er partiformannens politikk, sier Jonas Gahr Støre til Dagbladet. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

—?Jeg er fristet til å be Frp lage direkterute fra partihovedkvarteret til Gaza, for ingenting konkurrerer med å se og høre. Jeg berømmer Morten Høglund for å ha reist. Jeg kjenner han som en etterrettelig utenrikspolitiker som det er grunn til å høre på, men jeg synes han i rettferdighetens navn bør si at det Frp fortalte det norske folk under krigen der nede har de nå snudd på, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre til Dagbladet.

13. januar i år, mens Israel bombet Gaza, sa Frp?s utenrikspolitiske talsmann Morten Høglund og Siv Jensen at UNRWA, FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger var en del av problemet, ikke løsningen. De sto også fast på Frp?s forslag til alternativt statsbudsjett om at Norges støtte til UNRWA burde kuttes med 50 prosent.

Kopierer Støre Men etter at Høglund onsdag besøkte Gazastripen og så ødeleggelsene på nært hold, uttalte han til NTB at «det er definitivt ikke tid og rom for å gjøre dette nå [...] UNRWA er selve livlinjen for befolkningen på Gazastripen.»

—?Nå sier Høglund nøyaktig det samme som jeg sa da. Jeg skal ikke ha kompensasjon for kopiering, for det er en god beskrivelse. Men Siv Jensen må avklare om det Høglund sier også er partiformannens politikk, sier Støre. Han påpeker at han ga Siv Jensen anledning til å trekke forslaget om halvering av støtten under debatten 13. januar, men hun avslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer