MÅ AVKLARE: —?Nå sier Høglund nøyaktig det samme som jeg sa da. Jeg skal ikke ha kompensasjon for kopiering, for det er en god beskrivelse. Men Siv Jensen må avklare om det Høglund sier også er partiformannens politikk, sier Jonas Gahr Støre til Dagbladet.
Foto: Knut Falch / SCANPIX
MÅ AVKLARE: —?Nå sier Høglund nøyaktig det samme som jeg sa da. Jeg skal ikke ha kompensasjon for kopiering, for det er en god beskrivelse. Men Siv Jensen må avklare om det Høglund sier også er partiformannens politikk, sier Jonas Gahr Støre til Dagbladet. Foto: Knut Falch / SCANPIXVis mer

– Send flere Frp-ere til Gaza

- Ingenting konkurrerer med å se og høre, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

—?Jeg er fristet til å be Frp lage direkterute fra partihovedkvarteret til Gaza, for ingenting konkurrerer med å se og høre. Jeg berømmer Morten Høglund for å ha reist. Jeg kjenner han som en etterrettelig utenrikspolitiker som det er grunn til å høre på, men jeg synes han i rettferdighetens navn bør si at det Frp fortalte det norske folk under krigen der nede har de nå snudd på, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre til Dagbladet.

13. januar i år, mens Israel bombet Gaza, sa Frp?s utenrikspolitiske talsmann Morten Høglund og Siv Jensen at UNRWA, FNs hjelpeorganisasjon for palestinske flyktninger var en del av problemet, ikke løsningen. De sto også fast på Frp?s forslag til alternativt statsbudsjett om at Norges støtte til UNRWA burde kuttes med 50 prosent.

Kopierer Støre
Men etter at Høglund onsdag besøkte Gazastripen og så ødeleggelsene på nært hold, uttalte han til NTB at «det er definitivt ikke tid og rom for å gjøre dette nå [...] UNRWA er selve livlinjen for befolkningen på Gazastripen.»

—?Nå sier Høglund nøyaktig det samme som jeg sa da. Jeg skal ikke ha kompensasjon for kopiering, for det er en god beskrivelse. Men Siv Jensen må avklare om det Høglund sier også er partiformannens politikk, sier Støre. Han påpeker at han ga Siv Jensen anledning til å trekke forslaget om halvering av støtten under debatten 13. januar, men hun avslo.

—?Frp?s kuvending betyr at sentrale deler av Frp?s program ikke tåler dagens lys. Jeg ønsker helomvendingen velkommen, men det sier noe om soliditeten i politikken deres, sier Støre.

Ingen kuvending
Siv Jensen avviser at Frp har snudd.

—?Morten Høglund beskriver bare en virkelighet her og nå, nemlig at i dagens situasjon er UNRWA helt nødvendig for å gi humanitær hjelp. Men vår primære kritikk av UNRWA ligger fast: De har utspilt sin rolle og på skoler de støtter finner man blant annet lærebøker som ikke anerkjenner Israels eksistens, sier Jensen til Dagbladet.

REISTE TIL GAZA: Frps utenrikspolitiske talsperson, Morten Høglund. Foto: TORBJØRN GRØNNING.
REISTE TIL GAZA: Frps utenrikspolitiske talsperson, Morten Høglund. Foto: TORBJØRN GRØNNING. Vis mer