– Tar søksmålet med stor ro

39-åringen som anklages for å stå bak politiaksjonen i Brasil, fnyser av påstandene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| 39-åringen fra Nord-Trøndelag, som Kristiansen sier han sparket ut av Blue Marlin Group, hevder han ville ut av selskapet.

- Min oppgave var å selge Natal-leiligheter til nordmenn. Det var mye rot. Flere av kjøperne fikk ikke skjøte og det var store forsinkelser. Derfor ville jeg ut av selskapet.

- Hadde du aksjer i Blue Marlin Group?

- Ja, men Kristiansen truet meg til å fraskrive meg aksjene. Hvis jeg ikke gjorde det skulle han ta meg med på en tur i jungelen. En tur som jeg aldri ville komme tilbake fra. Derfor gikk jeg til politiet i Natal og fortalte om truslene.

- Betyr det at du trodde at han ville få deg likvidert?

- Ja, jeg fryktet det. Tidligere hadde jeg hørt fra andre aksjonærer i Blue Marlin Group at Kristiansen skulle stå bak en likvidering i Norge. Dette fortalte jeg også til politiet i Natal.

- Kristiansen hevder du fikk sparken blant annet etter å ha klatret opp i en palme og kommet med apelyder mot lokalbefolkningen?

- Det er bare tull. Reint oppspinn.

- Står du bak politiaksjonen?

- Jeg har hatt en dialog med det føderale politiet i Brasil og Økokrim. Hadde noe av det Kristiansen påstår vært riktig, ville det vært jeg  - og ikke han — som hadde vært arrestert. Jeg har et plettfritt rulleblad og har betalt skatt av hver krone jeg har tjent.

- Var det du som startet denne prosessen mot nordmennene i Brasil?

- Nei, hvordan kunne jeg gjøre det? Det er ikke jeg som er tiltalt for å være med i B-gjengen, internasjonal kriminalitet, dokumentforfalskninger og hvitvasking av penger. Det er myndighetene i Brasil som har tiltalt Kristiansen.

- Har du gjort noe galt i denne saken?

- Jeg har rimelig rein samvittighet. Hvis jeg hadde gjort noe galt, ville jeg vel ha blitt siktet. Jeg har aldri vært siktet eller tiltalt. Det slår meg at Kristiansen forsøker å få fokus på noe annet.

- Han har saksøkt deg?

- Det er et søksmål jeg tar med stor ro, sier 39-åringen.