- NDL-aktivist (27) utløste bombealarmen

Mann siktet for trusler knyttes til Norwegian Defense League.

DEMONSTRERTE: Den trusselsiktede 27-åringen ble fotografert av Dagbladet da han 15. desember i fjor deltok på en antiislamistisk demonstrasjon i Oslo i NDL-regi. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
DEMONSTRERTE: Den trusselsiktede 27-åringen ble fotografert av Dagbladet da han 15. desember i fjor deltok på en antiislamistisk demonstrasjon i Oslo i NDL-regi. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den trusselsiktede mannen som i natt utløste bevæpnet vakthold i et stort område rundt Stortinget og en massiv politijakt blant annet på Lambertseter i Oslo, skal være en tidligere straffedømt 27-åring som sympatiserer med den antiislamistiske organisasjonen Norwegian Defense League.

Mannen er medlem i Stopp islamiseringen av Europa (SIOE).

Blant annet var 27-åringen i fremste rekke da SIOE og NDL - med labert oppmøte - arrangerte en demonstrasjon ved Oslo kretsfengsel i desember. Parolen var «Stopp innvandringen og islamiseringen av Norge og Europa».

Mannen har også markert seg som antiislamist i sosiale medier, der han har lagt ut en «Islam»-logo der s-en er erstattet med hakekors.

Nylig erstattet han profilbildet sitt på Facebook med en tegning av en Guy Fawkes-maske - ofte brukt av hacktivistene i Anonymous-bevegelsen - i tillegg til andre referanser til filmen og tegneserien «V for Vendetta».  Spillefilmen ender med at helten, i opposisjon mot et autoritært og undertrykkende regime, sprenger det britiske parlamentet i lufta.

Det var det respekterte antirastiske nettstedet Vepsen som i dag først meldte om den pågrepne mannens kobling til Norwegian Defense League, før TV 2 Nyhetene gjorde det samme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer