- NDL-aktivist (27) utløste bombealarmen

Mann siktet for trusler knyttes til Norwegian Defense League.

DEMONSTRERTE: Den trusselsiktede 27-åringen ble fotografert av Dagbladet da han 15. desember i fjor deltok på en antiislamistisk demonstrasjon i Oslo i NDL-regi. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
DEMONSTRERTE: Den trusselsiktede 27-åringen ble fotografert av Dagbladet da han 15. desember i fjor deltok på en antiislamistisk demonstrasjon i Oslo i NDL-regi. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den trusselsiktede mannen som i natt utløste bevæpnet vakthold i et stort område rundt Stortinget og en massiv politijakt blant annet på Lambertseter i Oslo, skal være en tidligere straffedømt 27-åring som sympatiserer med den antiislamistiske organisasjonen Norwegian Defense League.

Mannen er medlem i Stopp islamiseringen av Europa (SIOE).

Blant annet var 27-åringen i fremste rekke da SIOE og NDL - med labert oppmøte - arrangerte en demonstrasjon ved Oslo kretsfengsel i desember. Parolen var «Stopp innvandringen og islamiseringen av Norge og Europa».

Mannen har også markert seg som antiislamist i sosiale medier, der han har lagt ut en «Islam»-logo der s-en er erstattet med hakekors.

Nylig erstattet han profilbildet sitt på Facebook med en tegning av en Guy Fawkes-maske - ofte brukt av hacktivistene i Anonymous-bevegelsen - i tillegg til andre referanser til filmen og tegneserien «V for Vendetta».  Spillefilmen ender med at helten, i opposisjon mot et autoritært og undertrykkende regime, sprenger det britiske parlamentet i lufta.

Det var det respekterte antirastiske nettstedet Vepsen som i dag først meldte om den pågrepne mannens kobling til Norwegian Defense League, før TV 2 Nyhetene gjorde det samme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.