Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NDL-ledelsen kastet etter fiasko-demonstrasjonen

Det britiske lederskapet av den islamkritiske organisasjonen er uten tillit til den norske ledelsen.

GANSKE ALENE: Fratrukket politi og et tredvetalls pressefolk, møtte kun en håndfull personer til Lena Andreassen (tv)  og Norwegian Defence League sin markering på Kontraskjæret ved Akershus festning i Oslo lørdag 9. april. NDL valgte 9. april til å demonstrere mot det de mener er en muslimsk okkupasjon av Norge. Foto: Erlend Aas / Scanpix
GANSKE ALENE: Fratrukket politi og et tredvetalls pressefolk, møtte kun en håndfull personer til Lena Andreassen (tv) og Norwegian Defence League sin markering på Kontraskjæret ved Akershus festning i Oslo lørdag 9. april. NDL valgte 9. april til å demonstrere mot det de mener er en muslimsk okkupasjon av Norge. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forsøket på å etablere en nasjonal islamkritisk organisasjon under navnet Norwegian Defence Leauge i Norge har fått enda et skudd for baugen.

- Sterk kritikk Etter en fiasko-demonstrasjonen «mot islamsk okkupasjon av Norge» på 9. april, der under ti personer dukket opp, mistet den britiske ledelsen i paraplyorganisasjonen tillit til leder Lena Andreassen og styret i organisasjonen.

- Ledelsen i English Defence  League (EDL) hadde et møte med flere nordmenn i etterkant, der det kom fram sterk kritikk av ledelsen og Andreassens opptreden i mediene. Vi ble informert om at man ønsket et maktskifte og vår leder fortalte at man ville støtte dem med alt som ble nødvendig framover, sier Darren Lee.

Lee har en sentral rolle i EDL og holdt tale i Norge 9. april til støtte for den norske fraksjonen.

- Vi har nok støttet feil lederskap tidligere, konkluderer han.

Ifølge en tekst gjengitt på TV2s nettsider er det lederen i britiske EDL som kaster nordmennene ut.

Bekrefter «kupp» Den velannonserte demonstrasjonen 9. april samlet et enormt politioppud, nær tusen motdemonstranter og mange fra pressen. Lena Andreassen ble til slutt kjørt vekk i en politibil, av frykt for at hun skulle bli angrepet av motdemonstranter. De dukket imidlertid ikke opp.

NDL er stemplet som nazister og rasister av Blitz og andre miljøer på venstresida. Selv hevder de å bare være kritiske til ekstrem islamisme.

BEKREFTER: Darren Lee fra English Defence League bekrefter at nye koster er satt inn i Norwegian Defence League (NDL). Lee deltok under NDL sin markering på Kontraskjæret ved Akershus festning i Oslo 9. april. Foto: Erlend Aas / Scanpix
BEKREFTER: Darren Lee fra English Defence League bekrefter at nye koster er satt inn i Norwegian Defence League (NDL). Lee deltok under NDL sin markering på Kontraskjæret ved Akershus festning i Oslo 9. april. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

Andreassen bekrefter at hun og andre er skjøvet ut i kulden og mener mer ekstreme krefter nå vil sette dagsorden i miljøet.

- Foretrekker høyreekstreme - Jeg tror vi er kuppet. EDL har innsatt en ny ledelse, bestående av nynazister og folk vi mener har kontakter med nazister. Dette er flere av de samme som vi kastet ut i vinter. Det er et klart tegn på at EDL foretrekker høyreekstreme framfor ikke-voldelige medlemmer, sier Andreassen til Dagbladet.

Hun og det gamle lederskapet er nå kastet som moderatorer av den lukkede Facebook-gruppa som har vært forbeholdt NDL-sympatisører i Norge.

Gruppa har 170 medlemmer.

BEKREFTER KUPPET: Lena Andreassen ble fulgt av en liten gruppe unge menn etter Norwegian Defence League sin markering på Kontraskjæret ved Akershus festning i Oslo lørdag. I dag bekrefter hun at hun og resten av ledelsen er kastet ut av organisasjonen. Foto: Erlend Aas / Scanpix
BEKREFTER KUPPET: Lena Andreassen ble fulgt av en liten gruppe unge menn etter Norwegian Defence League sin markering på Kontraskjæret ved Akershus festning i Oslo lørdag. I dag bekrefter hun at hun og resten av ledelsen er kastet ut av organisasjonen. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!