NDL ønsket historier fra det multikulturelle Norge: - Hadde ikke ventet seg dette, de blir latterliggjort

- Jeg håper at flere kommer med sine hverdagshistorier.

 LATTERLIGGJORT:  Shoaib Sultan mener NDL blir latterliggjort etter sin tweet hvor de søker hverdagsopplevelser fra det multikulturelle samfunn. Foto: Skjermdump fra Twitter / AGNETE BRUN/DAGBLADET.
LATTERLIGGJORT: Shoaib Sultan mener NDL blir latterliggjort etter sin tweet hvor de søker hverdagsopplevelser fra det multikulturelle samfunn. Foto: Skjermdump fra Twitter / AGNETE BRUN/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For ordens skyld: Norwegian Defence League går også under navnet Norsk Forsvars Allianse, og er en norsk, anti-islamsk gruppe.

Deres ønske er å stoppe, samt reversere den påståtte islamiseringen av Norge. Like før midnatt i går kveld gikk de ut med en melding på sosiale medier hvor de ønsket å få fram hverdagshistorier fra den norske befolkningen.

Men det var ikke hvilke som helst hverdagshistorier de ønsket:

«Hvis noen har en selvopplevd historie å dele fra det multikulturelle Norge, ta kontakt, så vil en av våre kompentente admins besvare deg», skrev NDL blant annet på Twitter og Facebook.

Ironisk tilnærming
Responsen har ikke latt vente på seg, men det var etter alle solemerker ikke denne responsen NDL ønsket seg.

«Jeg har vært ute på Grønland opptil flere ganger i uka noen ganger, og jeg lever faktisk ennå.», skriver en bruker.

«En gang så jeg at en svært etnisk "ny landsmann" fiklet med postkassen min. Han var det nye postbudet og en veldig hyggelig fyr.»

«I vinter kom jeg meg ikke ut fra en gateparkeringsplass. Plutselig kom det en SVART mann og dyttet bilen bak :( Jeg kom meg ut :(»

«En multikulturell mann kom etter meg og ga meg pengboka mi da jeg glemte den på disken i butikken her om dagen :/ for et folk!!!!»

«På buss i Oslo: Norsk fyllik laga ein del sjau. Eg og innvandraren på nabosetet humra litt oss i mellom. Så baud han meg på pizza.», er blant noen av tekstene som er hentet fra Twitter, som svar til NDL.

- Latterliggjort
Og slik fortsetter de ironiske, men ærlige betraktningene fra «folks hverdag». Rådgiver i Antirasistisk senter, Shoaib Sultan, mener NDL blir latterliggjort.

- Det er det ingen tvil om. De hadde neppe ventet seg denne type svar. Samtidig synes jeg det er en herlig tilnærming fra dem som har svart på dette. I stedet for å bli irritert, responderer de med sine ærlige betraktninger fra et multikulturelt samfunn, slik det faktisk er i dag, sier Sultan til Dagbladet.

- Jeg håper at flere kommer med sine historier, så NDL kanskje ser at realiteten er større enn deres egen lille boble, tordner rådgiveren.

NDL: - Ingen sak NDL sier de ønsker å få disse betraktningene fra «folket», fordi media nekter å skrive om denne type saker.

- Nå er vi usikre på hvorfor dette er en sak for Dagbladet, men konkluderer vel med at det er fremmed farvann for dere, som holder en klam hånd over det meste muslimer gjør. Med det mener vi at dere nesten aldri påpeker verken etnisk opprinnelse, eller religionen de støtter seg på. Det er faktisk et gedigent prooblem. Vi er interessert i historier som avdekker det dere nekter å skrive om, forteller NDL i en uttalelse til Dagbladet.

Han mener dette er en kampanje mot Norwegian Defence League.

- Det er en klar mobilisering fra «antirasistene» Sultan og Antirasistisk senter. Sultan skal for øvrig alltid «rosemale», men stikker fra enhver diskusjon når spørsmålene blir sånn at han vil unngå å svare, påstår NDL.

- Klart det er problemer
Sultan mener på sin side at NDL ønsker å bruke enhver anledning og konflikt til å påstå at «et multikulturelt samfunn grovt sett er negativt».

- Det er jo mange vanskelige historier der ute, det vet vi, men NDL ønsker å ta enhver konflikt hvor multikulturelle er involvert med at «her er problemene ved et multikulturelt samfunn». De ønsker rett og slett bare å bekrefte sine fordommer ved å gjøre noe som dette, sier Sultan til Dagbladet.

Han er klar over at det finnes problemer i dagens samfunn, men at de ikke nødvendigvis er knyttet mot noen spesiell retning, bakgrunn eller tro/overvbevisning.

- Det er ikke slik at det ikke finnes problemer der ute, men problemene skyldes mange ting, og den overveldende majoriteten fungerer normalt. Dette får vi servert her i dag, kommer det kontant fra Sultan.

 MELDING:  Slik så meldingen til NDL ut på sosiale medier. Foto: Skjermdump fra Twitter.
MELDING: Slik så meldingen til NDL ut på sosiale medier. Foto: Skjermdump fra Twitter. Vis mer