NDL varsler demonstrasjon i innvandrerbydel

Norwegian Defence League skal 15. desember demonstrere i en innvandrerbydel på østkanten i Oslo. Samtidig skal antirasister holde motdemonstrasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NDLs styremedlem Kjetil Kjønli opplyser til Klassekampen at demonstrasjonen skal holdes i Klosterenga skulpturpark i Gamle Oslo. Representanter fra både inn- og utland er på talerlisten. NDL samarbeider med Stop Islamisation of Europe (SIOE) om arrangementet, skriver avisen.

Klosterenga skulpturpark er et kunstnerisk utformet rekreasjonsområde som hyller det flerkulturelle samfunnet. Gamle Oslo er blant de mest innvandrertette bydelene i hovedstaden og har fem moskeer.

- Årsaken til at vi vil demonstrere der, er at vi ønsker å vekke opp, ikke bare nordmenn, men også såkalte moderate muslimer, for å vise ekstremismen i deres egen religion, sier Kjønli.

Parolen for demonstrasjonen er «stopp innvandringen og islamiseringen av Norge og Europa».

Det blir også mobilisert til motdemonstrasjoner. Nye SOS Rasisme har varslet at den vil forsøke å stoppe NDL fra å demonstrere. Antirasistisk Senter tar sterk avstand fra et slikt forsøk, og arrangerer på sin side «folkefest mot rasisme» sammen med flere LO-forbund, Oslo SV, Sosialistisk Ungdom, Rød Ungdom og Blitz.

- Vi vil gå i tog fra Jernbanetorget til Grønlands torg. Der blir det et par timers arrangement og servering av varm suppe. Etterpå fortsetter folkefesten inne på Grønland basar, sier Antirasistisk Senter-leder Kari Helene Partapuoli.

(NTB)