«Ned med Diktatoren!»

Hundrevis av demonstranter satte fyr på bildekk og bank i Teheran.

KNEBLET: Hundrevis av demonstranter ga uttrykk for hva de følte da de iført munnbind, gikk hånd i hånd gjennom Teherans gater i dag. Foto: REUTERS/Damir Sagolj/SCANPIX
KNEBLET: Hundrevis av demonstranter ga uttrykk for hva de følte da de iført munnbind, gikk hånd i hånd gjennom Teherans gater i dag. Foto: REUTERS/Damir Sagolj/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Hundrevis av reformtilhengere som støtter Mir Hossein Mousavi tok til gatene av hovedstaden Teheran i dag, da det ble klart at president Mahmoud Ahmadinejad vant en ny fire års periode som president.

«Ned med Diktatoren» ropte demonstrantene, som ble jaget vekk av politi som tok i bruk køller mot dem, ifølge Al Jazeera. Demonstrantene satte fyr på bildekk utenfor innenriksdepartementet der valgresultatet ble kunngjort. Vitner forteller også at det ble satt fyr på en bank like i nærheten.

Klokken 13.00 lokal tid i dag, ga Mousavi klar beskjed om at han ikke godtar det overraskende valgresultatet.

Narrespill- Jeg advarer mot at jeg ikke vil overgi meg til dette narrespillet. Resultatet av det vil være at noen setter hele fundamentet for den islamske republikken i fare og skape tyranni, sa presidentkandidat og tidligere statsminister til nyhetsbyrået Reuters.

Tross uvanlig høy valgoppslutning på nesten 80 prosent, vant Ahmadinejad med 62,3 prosent av stemmene. Mousavi, som i forkant av valget mobiliserte et stort antall av hjemmesittere, endte på bare 33,7 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer