Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ned på jorda

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  •  SAS Braathens gjør nok rett i å merke seg uttalelsen fra konkurransedirektør Knut Eggum Johansen i Aftenposten: «Vi har etablert en metodikk vi ønsker å kjøre etter.» Med andre ord: Det blir ikke lettere i framtida for den norske flygiganten å jage dverger på dør med ulovlige midler. Men allerede den boten som nå er utmålt til 20 millioner for skvisingen av Coast Air på ruten Haugesund- Oslo, lar konkurransedirektøren ledsage av følgende selvsikre formulering: «Når vi går ut på denne måten, etter en grundig vurdering, er vi rimelig trygge på at vi har en sak.»
  •  Med andre ord: SAS Braathens skal argumentere godt for sin underprising av billettene, både de som stanset Coast Air og de som måtte komme i framtida. Aktører under kapitalismen har nok som mål å skape sine egne monopoler, selv om de synger konkurransens pris. Et slagkraftig konkurransetilsyn kan skape mer harmoni mellom retorikk og virkelighet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media