Neda (12) føler seg sviktet av Knut Arild og Trine

Trodde hun skulle få bli i Norge.

REGJERINGSSTØTTE: Knut Arild Hareide og Trine Skei Grande mottar hyllest fra Natur og Ungdom etter partienes innsats for å hindre konsekvensutredning i Lofoten, Vesterålen og Senja. Nå får partiene også kjeft for avtalen de inngikk med Høyre og Fremskrittspartiet når det gjelder asylbarna.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
REGJERINGSSTØTTE: Knut Arild Hareide og Trine Skei Grande mottar hyllest fra Natur og Ungdom etter partienes innsats for å hindre konsekvensutredning i Lofoten, Vesterålen og Senja. Nå får partiene også kjeft for avtalen de inngikk med Høyre og Fremskrittspartiet når det gjelder asylbarna. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Neda ga mange et bilde av asylbarna da hun på Dagsrevyen i NRK fortalte at hun «liker Norge, men Norge liker ikke meg». Uttalelsen rørte mange og førte til stor oppmerksomhet både rundt Nedas sak, men også situasjonen til de lengeboende asylbarna.

- Alle sa til oss at valget i Norge ville bety en ny sjanse for asylbarna. Nå kommer det en ny regjering, men vi får ikke flytte hjem, så jeg er veldig lei meg, sier Neda til VG på telefon fra Jordan.

- Jeg trodde alle barna skulle få beskyttelse, sier hun.

I juni ble Neda Ibrahim og hennes tre søsken tvangsutsendt fra Norge til Jordan sammen med foreldrene, etter nær ti år på asylmottak i Sandnes. Håpet har likevel vært at et regjeringsskifte kunne bidra til å hjelpe familien tilbake til Norge.

Både Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (Venstre) uttalte seg i juni i slike vendinger at det ga Neda og familien håp, men løsningen de fikk forhandlet fram gjelder ikke for Neda.

Knut Arild Hareide sier han forstår skuffelsen, og Trine Skei Grande sier at de gjerne ville ha gjort mer, men at valgresultatet ikke ga nok gjennomslag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer