Neda (12) føler seg sviktet av Knut Arild og Trine

Trodde hun skulle få bli i Norge.

REGJERINGSSTØTTE: Knut Arild Hareide og Trine Skei Grande mottar hyllest fra Natur og Ungdom etter partienes innsats for å hindre konsekvensutredning i Lofoten, Vesterålen og Senja. Nå får partiene også kjeft for avtalen de inngikk med Høyre og Fremskrittspartiet når det gjelder asylbarna.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
REGJERINGSSTØTTE: Knut Arild Hareide og Trine Skei Grande mottar hyllest fra Natur og Ungdom etter partienes innsats for å hindre konsekvensutredning i Lofoten, Vesterålen og Senja. Nå får partiene også kjeft for avtalen de inngikk med Høyre og Fremskrittspartiet når det gjelder asylbarna. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Neda ga mange et bilde av asylbarna da hun på Dagsrevyen i NRK fortalte at hun «liker Norge, men Norge liker ikke meg». Uttalelsen rørte mange og førte til stor oppmerksomhet både rundt Nedas sak, men også situasjonen til de lengeboende asylbarna.

- Alle sa til oss at valget i Norge ville bety en ny sjanse for asylbarna. Nå kommer det en ny regjering, men vi får ikke flytte hjem, så jeg er veldig lei meg, sier Neda til VG på telefon fra Jordan.

- Jeg trodde alle barna skulle få beskyttelse, sier hun.

I juni ble Neda Ibrahim og hennes tre søsken tvangsutsendt fra Norge til Jordan sammen med foreldrene, etter nær ti år på asylmottak i Sandnes. Håpet har likevel vært at et regjeringsskifte kunne bidra til å hjelpe familien tilbake til Norge.

Både Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (Venstre) uttalte seg i juni i slike vendinger at det ga Neda og familien håp, men løsningen de fikk forhandlet fram gjelder ikke for Neda.

Knut Arild Hareide sier han forstår skuffelsen, og Trine Skei Grande sier at de gjerne ville ha gjort mer, men at valgresultatet ikke ga nok gjennomslag.

Neda og familiens advokat, Arild Humlen, skal ta utvisningssaken for retten 29. oktober, og har ennå ikke gitt opp håpet.

- Jeg mener vedtaket er ugyldig og grovt urimelig, fordi de barnefaglige vurderingene var for dårlige, sier Humlen.

(NTB)