Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Neda (12) går til retten igjen

Mener UNE har begått myndighetsmisbruk.

NY RUNDE: Advokat Arild Humlen mener UNE har begått myndighetsmisbruk og tar Neda-saken til retten igjen.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
NY RUNDE: Advokat Arild Humlen mener UNE har begått myndighetsmisbruk og tar Neda-saken til retten igjen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien til tolv år gamle Neda Ibrahim - som ble kastet ut av Norge i fjor sommer - prøver nok en gang saken i norsk rett. Denne gangen mener advokat Arild Humlen at Utlendingsnemnda har begått myndighetsmisbruk.

Saken kan komme opp for retten før sommeren, skriver Nettavisen.

Familien til Neda har søkt fem ganger om at Utlendingsnemnda (UNE) skal omgjøre avslaget på asylsøknaden, men fått avslag hver gang. I juni i fjor ble de sendt til Jordan, og et søksmål mot staten i tingretten endte med seier til familien.

Til tross for dette, og istedenfor å anke dommen til lagmannsretten, fattet UNE et nytt utvisningsvedtak og anser saken som ferdig behandlet.

Nå vil advokat Arild Humlen saksøke UNE for myndighetsmisbruk.

- I stedet for å gjøre det alle andre forvaltningsorganer gjør når et vedtak blir kjent ugyldig i en rettsinstans og man er uenig i det - anke videre - så sa UNE at dette ikke har betydning og fattet i stedet et nytt vedtak. Men saken er at manglene i det forrige vedtaket kan ha virket inn på selve avgjørelsen i saken, sier Humlen.

Han mener UNE tar seg friheter i saken og at dette er et angrep på samspillet mellom domstol og forvaltning.

UNE bekrefter at de har mottatt et nytt søksmålsvarsel fra Humlen.

- Saken er ferdig behandlet i UNE, og UNE ser ikke noe grunnlag for en annen vurdering enn det som fremkommer i UNEs siste beslutning, opplyser seksjonssjef Anne Brandt-Hansen i UNE.

(NTB)


Hele Norges coronakart