Neda får ikke komme til Norge

Borgarting lagmannsrett har avvist anken på utsendelsen av familien til Neda Ibrahim.

 AVSLAG:  Neda Ibrahim og familien ble sendt ut av Norge. De har prøvd å få saken omgjort flere ganger. Her på et bilde Dagbladet fikk i 2013. Foto: Privat.
AVSLAG: Neda Ibrahim og familien ble sendt ut av Norge. De har prøvd å få saken omgjort flere ganger. Her på et bilde Dagbladet fikk i 2013. Foto: Privat.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Borgarting lagmannsrett har forkastet anken om oppholdstillatelse for familien til Neda Ibrahim, melder Aftenbladet.

Ifølge NRK Rogaland har lagmannsretten gitt UNE medhold i at innvandringsregulerende hensyn veier tyngst i saken.

Den nå fjorten år gamle Neda Ibrahim, hennes foreldre og tre yngre søsken ble tvangsreturnert til Jordan i juni 2013 etter ti år i Norge.

Da familien kom til Norge, hevdet de først at de var palestinere fra Irak. Senere er det fastslått at de har bakgrunn fra Jordan.

Familien har fått fem avslag på søknad om asyl i Norge. Det siste avslaget ble brakt inn for Oslo tingrett, som i 2013 opphevet vedtaket fra Utlendingsnemnda (UNE) om utvisning av familien.

UNE fattet så et nytt vedtak om å utvise familien. Familiens advokat, Arild Humlen, tok saken til retten igjen. Oslo tingrett opprettholdt da nemndas vedtak.

Tingrettens avgjørelse ble anket til Borgarting lagmannsrett, som nå har forkastet anken om oppholdstillatelse for familien.

Advokat Arild Humlen har gjennom rettsrundene argumentert med hensynet til barnas rettigheter.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram