Neda får ikke komme tilbake til Norge

Oslo tingrett: Riktig å tvangsutsende familien.

 SAKSØKTE UNE:   Familien Ibrahim representert ved advokat Arild Karl Humlen vant ikke gjennom med sitt søksmål i Oslo tingrett. Til høyre i bildet advokat Kirsten Berger. 
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
SAKSØKTE UNE: Familien Ibrahim representert ved advokat Arild Karl Humlen vant ikke gjennom med sitt søksmål i Oslo tingrett. Til høyre i bildet advokat Kirsten Berger. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var riktig å tvangsutsende palestinske Neda Ibrahim (13) og familien hennes til Jordan. Det har Oslo tingrett bestemt.

I dag ble staten ved Utlendingsnemnda (UNE) frifunnet i søksmålet familien hadde anlagt om myndighetsmisbruk.

Familien ble sendt ut av landet i fjor etter å ha bodd i landet i ti år. Bakgrunnen for utsendelsen var at foreldrene hadde gitt uriktige opplysninger om sin bakgrunn.

Neda og hennes familie fikk saken prøvd for tingretten i fjor. På grunn av saksbehandlingsfeil ble utvisningsvedtaket kjent ugyldig, men i stedet for å anke dommen til lagmannsretten, valgte UNE å fatte et nytt, likelydende vedtak.

Familien valgte da å anlegge et søksmål mot Utlendingsnemnda (UNE).

I retten hevdet familiens advokat Arild Humlen at UNE hadde misbrukt sin myndighet og ikke tatt nok hensyn til barnas beste i saken, skriver NTB. De nådde ikke gjennom med dette.

(Dagbladet.no kommer med mer.)

(NTB)

MÅ BLI I JORDAN:  Det var riktig å tvangsutsende palestinske Neda Ibrahim (13) og familien hennes til Jordan, har Oslo tingrett bestemt.
MÅ BLI I JORDAN: Det var riktig å tvangsutsende palestinske Neda Ibrahim (13) og familien hennes til Jordan, har Oslo tingrett bestemt. Vis mer