- Neda savner vennene og føler seg ensom i Jordan

Nada-saken i tingretten i dag.

KASTET UT: Misbrukte Utlendingsnemnda (UNE) sin myndighet da den vedtok å sende Neda Ibrahim (13) og familien tilbake til Jordan? Spørsmålet vurderes av Oslo tingrett når en ny rettsrunde i saken starter mandag. Foto: Privat
KASTET UT: Misbrukte Utlendingsnemnda (UNE) sin myndighet da den vedtok å sende Neda Ibrahim (13) og familien tilbake til Jordan? Spørsmålet vurderes av Oslo tingrett når en ny rettsrunde i saken starter mandag. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg har snakket med familien i dag, og de forteller at de har det fryktelig vanskelig. Hele fremtiden deres står på spill, sier Heidi Bjerga, leder av støttegruppa til Neda Ibrahim.

I dag startet en ny dag i retten for familien fra Jordan - mor, far og fire barn -, som i fjor ble tvangsreturnert til Jordan. Familien Ibrahims advokat, Arild Humlen, har begjært vedtaket opphevet på grunn av en rekke påståtte saksbehandlingsfeil.

- Vedtaket er gyldigUtlendingsnemnda (UNE) mener imidlertid at vedtaket er gyldig.

- Vi mener at det ikke er begått saksbehandlingsfeil og at vedtaket om ikke å gi familien opphold, er gyldig, sier advokat hos Riksadvokaten, Kirsten Berger til NTB. Hun representerer UNE i saken.

Neda og hennes familie fikk saken prøvd for tingretten i fjor. Da ble vedtaket kjent ugyldig, men i stedet for å anke dommen til lagmannsretten, valgte UNE å fatte et nytt, likelydende vedtak.

- Savner vennene Da Neda Ibrahim og familien i fjor ble sendt ut av Norge, hadde de bodd i landet i ti år. Politiet hentet familien ikke lenge etter at det ble klart at familien løy om bakgrunnen sin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer