- Neda savner vennene og føler seg ensom i Jordan

Nada-saken i tingretten i dag.

KASTET UT: Misbrukte Utlendingsnemnda (UNE) sin myndighet da den vedtok å sende Neda Ibrahim (13) og familien tilbake til Jordan? Spørsmålet vurderes av Oslo tingrett når en ny rettsrunde i saken starter mandag. Foto: Privat
KASTET UT: Misbrukte Utlendingsnemnda (UNE) sin myndighet da den vedtok å sende Neda Ibrahim (13) og familien tilbake til Jordan? Spørsmålet vurderes av Oslo tingrett når en ny rettsrunde i saken starter mandag. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg har snakket med familien i dag, og de forteller at de har det fryktelig vanskelig. Hele fremtiden deres står på spill, sier Heidi Bjerga, leder av støttegruppa til Neda Ibrahim.

I dag startet en ny dag i retten for familien fra Jordan - mor, far og fire barn -, som i fjor ble tvangsreturnert til Jordan. Familien Ibrahims advokat, Arild Humlen, har begjært vedtaket opphevet på grunn av en rekke påståtte saksbehandlingsfeil.

- Vedtaket er gyldig
Utlendingsnemnda (UNE) mener imidlertid at vedtaket er gyldig.

- Vi mener at det ikke er begått saksbehandlingsfeil og at vedtaket om ikke å gi familien opphold, er gyldig, sier advokat hos Riksadvokaten, Kirsten Berger til NTB. Hun representerer UNE i saken.

Neda og hennes familie fikk saken prøvd for tingretten i fjor. Da ble vedtaket kjent ugyldig, men i stedet for å anke dommen til lagmannsretten, valgte UNE å fatte et nytt, likelydende vedtak.

- Savner vennene
Da Neda Ibrahim og familien i fjor ble sendt ut av Norge, hadde de bodd i landet i ti år. Politiet hentet familien ikke lenge etter at det ble klart at familien løy om bakgrunnen sin.

Neda gikk på skole i Rogaland. Hun rørte store deler av Norge da hun til NRK på klingende rogalandsdialekt sa «jeg liker Norge, men Norge liker ikke meg». Nå går Neda på skole i Jordan.

- Det er vanskelig for Neda. Hun savner vennene sine i Rogaland, og føler seg ensom i Jordan, sier Bjerga.