Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nedbøren betaler seg. Billigste strøm på 15 år

Fulle vannmagasin!

 FULLE VANNMAGASIN:  Norges største vannmagasin, på Storglomvatnet. Magasinet er fullt, og vann renner ut i overløpstunnel. Foto: Bjørn Jørgensen / Samfoto
FULLE VANNMAGASIN: Norges største vannmagasin, på Storglomvatnet. Magasinet er fullt, og vann renner ut i overløpstunnel. Foto: Bjørn Jørgensen / Samfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sen snøsmelting og mye nedbør gjorde strømprisene i tredje kvartal til de laveste i Norge siden 2000.

Snittprisen for tredje kvartal var på 11 øre per kilowattime.

- Det er under halvparten av hva strømmen kostet for et år siden, og det laveste prisnivået for et kvartal siden år 2000, sier vassdrags- og energidirektør Per Sanderud i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

I juli var det svært lite vann i landets magasiner, men nå er de nesten fulle. Aldri før har NVE sett så stor økning i magasinfyllingen i løpet av ett kvartal.

- I begynnelsen av juli lå det hele 30 terawattimer energi lagret som snø på fjellet. Det tilsvarer omtrent en firedel av strømmen vi produserer på ett år. I tredje kvartal smeltet det meste av dette, og i tillegg regnet det mye i Sør-Norge, sier Sanderud.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!