Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nedbørsrekord i Bergen

Og regnet fortsetter å hølje ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er den gamle rekorden for desember slått ned i gummistøvlene. Den nye, offisielle bergensrekorden for desember er 450,2 millimeter nedbør, ifølge målingene fra værstasjonen til Meteorologisk institutt på Florida. Og enda er det over en uke igjen av måneden.

- Det er ganske sannsynlig at vi også kommer til å slå den uoffisielle rekorden i år, sier meteorologisekretær Øyvind Westrheim på værstasjonen til bt.no.

Det finnes nemlig også «uoffisielle» nedbørsrekorder for Bergen. En av dem er målingen fra stasjonen Pleiestiftelsen i desember 1917, som viste 465 millimeter nedbør.

Til sammenligning er normalen for Oslo sentrum 700 millimeter - i løpet av et helt år.

(NTB)

REKORD: I løpet av desember har det falt over halvparten så mye nedbør som det som faller i Oslo i løpet av et helt år.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling