Nederlag for politiet

Politiet går på to nye store nederlag i trippeldraps-saken: Skriftgranskerne i Kripos slår fast at skjøtene for Orderud gård ikke er forfalsket. Analysene av ullfibrer funnet på åstedet kan heller ikke knyttes til noen av de siktede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rapportene som legges fram for forhørsretten på Lillestrøm er ikke med på å styrke politiets sak.

Fiberfunn

Teknikerne har funnet ullfibrer på åstedet. Det er også funnet en raggsokk i skogen bak kårboligen.

På noen marsjstøvler, som ble funnet hos Per Kristian og Veronica, fant etterforskerne fibrer.

Men politiet har ikke klart å finne en link mellom disse og funn på åstedet.

Kristin Kirkemo har i politiforklaringer hevdet at Lars Grønnerød og Per Kristian Orderud snakket om likvidering.

- Per og Lars snakket om hvordan man kunne ta seg fram til kårboligen. Det ble drøftet å bruke ullsokker utenpå skoene, et forslag fra Lars, forklarer hun.

Bakgrunnen skal ha vært at søster Veronica hadde så små føtter at hun av den grunn kunne bli avslørt av skoavtrykk.

- Spør Per

Politiet har tidligere konkludert med at Kristian Orderuds underskrift på to kjøpekontrakter om Orderud gård, er forfalsket. I to avhør denne uka er Veronica Orderud spurt om de forfalskede kjøpekontraktene.

- Dette må dere spørre Per om, skal hun ha sagt.

Politiet tolker dette som en bekreftelse på at Veronica Orderud visste at de to kjøpekontraktene var forfalsket, noe de vil bruke som argument i forhørsretten i dag.

Ekte skjøter

For få dager siden kom siste rapporten fra skriftgranskerne, De konkluderer med at underskriften til Marie og Kristian Orderud på skjøtene er ekte.

- Ingen kan nå rokke ved Per Kristian Orderuds eiendomsrett til gården, og dermed faller mye av grunnlaget for politiets teori om et økonomisk motiv, sier Per Kristian Orderuds forsvarer Cato Schiøtz.

Politiet står fast ved at ekteparet Orderuds anstrengte økonomi og striden om overtakelse av gården, er motivet for drapet. De mener at Per Kristian forfalsket kjøpekontrakten for å sikre seg gården, og siden var livredd for å bli avslørt.