Donald Trump

Nederlag i retten

Avviser Donald Trumps ønske om å ikke utlevere selvangivelser.

NEDERLAG: Donald Trump må utlevere selvangivelsene til påtalemyndigheten i New York. Foto: AP Photo/Gerald Herbert
NEDERLAG: Donald Trump må utlevere selvangivelsene til påtalemyndigheten i New York. Foto: AP Photo/Gerald Herbert Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høyesterett i USA avviser tidligere president Donald Trumps ønske om å ikke utlevere sine selvangivelser til påtalemyndigheten i New York. Det melder CNBC.

Avgjørelsen var enstemmig, skriver CNBC.

En føderal ankedomstol gå i fjor høst grønt lys til at påtalemyndigheten i New York kunne få innsyn i den daværende presidentens selvangivelser, skriver NTB.

«Politisk trakassering»

Trumps advokater anket saken for å hindre statsadvokaten på Manhattan i å få innsyn i skattedokumenter som dekker en periode på åtte år, skriver NTB.

Saken gjelder en omfattende finansetterforskning av Trump og hans firmaer. Detaljene om finansetterforskningen er ikke gjort offentlig. Det er kontoret til statsadvokat Cy Vance Jr. som står for etterforskningen.

Trumps advokater har argumentert med at begjæringen måtte avvises fordi den var for omfattende og var å regne som «politisk trakassering» fra påtalemyndigheten.

Ifølge CNBC undersøker også statsadvokaten angivelige hysjpenger utbetalt på presidentens vegne til kvinner som angivelig har hevdet å ha vær involvert med ham. Trump avviser disse påstandene.

Forkaster protester

Kort tid seinere ble det kjent at Høyesterett også forkaster Republikanske protester rundt fristen for poststemmer i Pennsylvania. Det melder Bloomberg.

Republikanerne mente at den tre dager forlengede fristen gikk imot den amerikanske grunnloven. Protesten ble lagt inn i forbindelse med Trumps valgnederlag i november. Trump har siden valgnederlaget kommet med grunnløse påstander om valgfusk.

Denne protesten var imidlertid sendt inn allerede i oktober, som en del av gjenvalgskampanjen.

Ifølge Bloomberg sier representanter for delstaten at færre enn 10 000 stemmer ble registrert på denne perioden på tre dager, bare et lite antall mot det Trump ville ha trengt om han skulle ha klart å snu valget til sin fordel.

Joe Biden vant med 80 555 stemmer i delstaten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer