Nederlaget i presidentvalget ble vendepunkt for Gore

Fredsprisvinneren en politisk ringrev.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Presidentvalget i 2000 ble et vendepunkt for Al Gore, som hadde 24 år bak seg i Kongressen og Det hvite hus da han måtte svelge det forsmedelige nederlaget. Gore valgte kampen for å redde kloden som sitt satsingsområde og ville være verdens klimasamvittighet.

Dette temaet var ikke fremmed for Gore (59), som under sine åtte år som Bill Clintons visepresident hadde vært opptatt av miljøet. Men etter at han forlot toppolitikken ble det klimaspørsmål som fylte hverdagen.

Da 2005 var gått over i historien som den verste stormperioden i USAs historie, kom Gore med filmen «En ubehagelig sannhet». Han ville avdekke myter og misforståelser som global oppvarming er forbundet med.

Han legger ikke fingrene mellom når alvoret i situasjonen skal beskrives, samtidig som han er overbevist om at det ennå ikke er for sent å gjøre noe for å snu utviklingen. Men det haster.

Skjebnevalget

Gore vant det spennende valget i 2000, men tapte Det hvite hus. Etter over 30 dager med fintelling i Florida og stadig nye runder i rettssalene, ble George W. Bush innsatt som president av USAs høyesterett med én stemmes overvekt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer