Nederland nekter Tyrkias utenriksminister å lande. Erdogan i svart: - Nazi-etterkommere og fascister

- Forholdet er rimelig kjølig.

RASER: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan kan skaffe seg mer makt ved den kommende folkeavstemningen i april. Nå blir han og regjeringsmedlemmer nektet å drive kampanje i flere europeiske land. Det får presidenten til å rase. Foto: AP Photo / NTB Scanpix
RASER: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan kan skaffe seg mer makt ved den kommende folkeavstemningen i april. Nå blir han og regjeringsmedlemmer nektet å drive kampanje i flere europeiske land. Det får presidenten til å rase. Foto: AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Neste måned er det folkeavstemning i Tyrkia, der velgerne skal ta stilling til om president Recep Tayyip Erdogan skal få enda mer makt.

Grunnlovsendringene som det skal stemmes om er svært kontroversielle. Apparatet rundt den mektige og stadig mer nasjonalistiske presidenten driver nå en intens valgkamp i forkant av folkeavstemningen, der alle tyrkiske statsborgere kan avgi stemme.

Nektes landingstillatelse

I dag skulle Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglus reise til Rotterdam for å drive kampanje for Erdogan. Det fikk han ikke lov til av nederlandske myndigheter.

I et svært overraskende trekk, trakk nederlandske myndigheter tilbake utenriksministerens landingstillatelse.

- Tyrkiske myndigheter har truet med sanksjoner. Det gjør det umulig å komme fram til en løsning. Av den grunn har Nederland gjort det klart at statsrådens landingstillatelse er trukket tilbake, skriver Nederlands statsminister Mark Rutte i en melding.

Før den planlagte reisen var nemlig Cavusoglus på CNN Turk og advarte mot at Tyrkia ville innføre tunge sanksjoner mot Nederland dersom de nektet besøket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer