Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nederland vil la homofile adoptere

HAAG: Den nederlandske regjeringen vurderer en lov som gir homofile og lesbiske par rettigheter på lik linje med heteroseksuelle - blant annet når det gjelder retten til å bli foreldre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en komité i nasjonalforsamlingen som har hatt til oppgave å se på rettighetene til homoseksuelle par i forhold til hetereoseksuelle. Komiteens konklusjoner anbefaler at man skal kunne gi homoseksuelle rett til å adoptere barn, og at de skal kunne dele foreldreretten.

I flere år har nederlandske homofile kunnet inngå partnerskap. Fra og med 1. januar 1998 vil disse kontraktene få lovfestet status. Heretter vil lesbiske eller homofile partnere ikke bli straffet skattemessig hardere enn heterofile hvis partnere dør. Og hvis paret skiller seg, vil den ene parten kunne kreve underholdsbidrag av den andre.

Men lesbiske og homofile par har ifølge denne partnerskapskontrakten ikke lov til å adoptere barn. Kvinnelige samboere har heller ikke rett til kunstig inseminasjon.

(NTB-AFP)

Hele Norges coronakart