Nederland vil stille Russland til ansvar for MH17-nedskyting

Russland anklager ukrainske regjeringsstyrker for å ha stått bak.

RUSSLAND BENEKTER: I 2014 ble det funnet vrakrester fra Malaysia Airlines MH17 80 km øst for Donetsk. Den internasjonale gruppen av etterforskere (JIT) slår fast at raketten som skjøt ned flyet var russisk. Foto: AFP PHOTO / Alexander KHUDOTEPLY / NTB Scanpix
RUSSLAND BENEKTER: I 2014 ble det funnet vrakrester fra Malaysia Airlines MH17 80 km øst for Donetsk. Den internasjonale gruppen av etterforskere (JIT) slår fast at raketten som skjøt ned flyet var russisk. Foto: AFP PHOTO / Alexander KHUDOTEPLY / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nederland og Australia kommer til å stille Russland til ansvar for nedskytingen av et Malaysia Airlines fly over Ukraina, opplyser Nederlands regjering.

Nederlands utenriksminister Stef Blok viser til at Den internasjonale gruppen av etterforskere (JIT) har konkludert med at Russland var direkte involvert i nedskytingen av rute MH17 over Øst-Ukraina i 2014,

Alle de 298 som var om bord i flyet mistet livet. De fleste av dem nederlendere.

Torsdag slo JIT fast at raketten som skjøt ned flyet, kom fra det russiske forsvarets 53. luftvernbrigade, stasjonert i Kursk i Russland.

Russland nekter

JIT konkluderte alt i 2016 med at MH17, som var på vei fra Amsterdam til Kuala Lumpur, ble truffet av en russiskprodusert BUK 9M38-rakett.

Det er ennå ikke fastslått hvem som avfyrte raketten. Russland reagerte likevel kraftig på JITs konklusjon og hevder at videobevisene JIT henviser til er «fabrikkerte».

Russland benekter å ha skutt ned MH17, og anklager ukrainske regjeringsstyrker for å ha stått bak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer