Nederlandsk diplomat banket opp i Moskva

En helt spesiell diplomatisk krig trappes opp.

SKRIFTEN PÅ SPEILET : Etter å ha banket opp den nederlandske diplomaten tegnet inntrengerne et hjerte med pil gjennom på diplomatens speil. AFP PHOTO Scanpix
SKRIFTEN PÅ SPEILET : Etter å ha banket opp den nederlandske diplomaten tegnet inntrengerne et hjerte med pil gjennom på diplomatens speil. AFP PHOTO Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge russiske medier var det chargé d'affaires ved den nederlandske ambassaden i Moskva, Onno Elderenbosch, som ble angrepet.

Hevn?Angrepet kommer etter at nederlandsk politi i forrige uke tok seg inn i leiligheten til en en russisk diplomat i den Haag på grunn av rapporter om barnemishandling. Den russiske diplomaten skal ha blitt lettere skadet og holdt i arrest over natta. Russlands president Vladimir Putin protesterte personlig mot behandlingen av den russiske diplomaten, og Nederlandske myndigheter har beklaget episoden fordi diplomater har immunitet, ifølge Wien-konvensjonen.

Angrepet mot den nederlandske diplomaten i Moskva kan dermed se ut til å ha en kontekst, og nederlandsk UD kalte idag inn den russiske ambassadøren i den Haag inn på teppet for å protestere mot angrepet.

Angrepet skjedde da Elderenbosch kom hjem fra jobb i gå. Heisen var ute av drift, så diplomaten gikk trappa opp til 4. etasje der leiligheten ligger. Der fortalte to menn som sa de var elektrikere at strømmen var gått i hele huset, og ba om å få sjekke strømmen i Elderenbosch leilighet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.