Nederlandsk domstol behandler spørsmål om utlevering i morgen

Drapssiktede Kim Andreas Kristiansens utleveringssak skal behandles i nederlandsk domstol.

MELDTE SEG I NEDERLAND: Kim Andreas Kristiansen (23) er siktet for drapet på sin stefar Bjarte Hansen (58). Kristiansen meldte seg for politiet i Rotterdam etter ti dager på rømmen. Foto: Politiet / NTB scanpix
MELDTE SEG I NEDERLAND: Kim Andreas Kristiansen (23) er siktet for drapet på sin stefar Bjarte Hansen (58). Kristiansen meldte seg for politiet i Rotterdam etter ti dager på rømmen. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kim Andreas kristiansen (23) meldte seg for politiet i Nederland i går, etter drøyt ti dager på rømmen. Han er siktet for drapet på sin stefar Bjarte Hansen (58) i Øyer 14. august.

Kristiansen skal møte i Nederlandsk rett i morgen, ifølge en pressemelding fra politiet i Gudbrandsdalen.

«Spørsmålet om utlevering til Norge skal behandles i nederlandsk domstol i morgen, tirsdag 27. august. Etter rettsmøtet i morgen vil vi vite mer om hvor lang tid det vil ta og få ham utlevert og transportert til Norge», heter det i pressemeldingen.

Politiet i Nederland har avhørt den norske 23-åringen.

« Siktede er foreløpig avhørt av politiet i Rotterdam. Vi ønsker ikke å kommentere om han har kommet med innrømmelser eller andre viktige opplysninger knyttet til drapet i avhøret», heter det i pressemeldingen.

Kristiansen har fått oppnevnt en nederlandsk forsvarer, men har så langt ikke advikatbistand fra Norge, ifølge politiets pressemelding.

Torsdag 14. august fant politiet likrester i et bål ved et skogsområde i Øyer. levningene var da så ugjenkjennelige at politiet først var usikre på om de kunne stamme fra et menneske. Først etter DNA-analyse ble det klart at det dreide seg om et drap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer