Nederlandsk domstol behandler spørsmål om utlevering i morgen

Drapssiktede Kim Andreas Kristiansens utleveringssak skal behandles i nederlandsk domstol.

MELDTE SEG I NEDERLAND: Kim Andreas Kristiansen (23) er siktet for drapet på sin stefar Bjarte Hansen (58). Kristiansen meldte seg for politiet i Rotterdam etter ti dager på rømmen. Foto: Politiet / NTB scanpix
MELDTE SEG I NEDERLAND: Kim Andreas Kristiansen (23) er siktet for drapet på sin stefar Bjarte Hansen (58). Kristiansen meldte seg for politiet i Rotterdam etter ti dager på rømmen. Foto: Politiet / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kim Andreas kristiansen (23) meldte seg for politiet i Nederland i går, etter drøyt ti dager på rømmen. Han er siktet for drapet på sin stefar Bjarte Hansen (58) i Øyer 14. august.

Kristiansen skal møte i Nederlandsk rett i morgen, ifølge en pressemelding fra politiet i Gudbrandsdalen.

«Spørsmålet om utlevering til Norge skal behandles i nederlandsk domstol i morgen, tirsdag 27. august. Etter rettsmøtet i morgen vil vi vite mer om hvor lang tid det vil ta og få ham utlevert og transportert til Norge», heter det i pressemeldingen.

Politiet i Nederland har avhørt den norske 23-åringen.

« Siktede er foreløpig avhørt av politiet i Rotterdam. Vi ønsker ikke å kommentere om han har kommet med innrømmelser eller andre viktige opplysninger knyttet til drapet i avhøret», heter det i pressemeldingen.

Kristiansen har fått oppnevnt en nederlandsk forsvarer, men har så langt ikke advikatbistand fra Norge, ifølge politiets pressemelding.

Torsdag 14. august fant politiet likrester i et bål ved et skogsområde i Øyer. levningene var da så ugjenkjennelige at politiet først var usikre på om de kunne stamme fra et menneske. Først etter DNA-analyse ble det klart at det dreide seg om et drap.

Den drapssiktede 23-åringen og stefaren bodde i en sokkelleilighet bare noen få kilometer fra stedet der liket ble funnet. Politiet mener at leiligheten kan være drapsåstedet.

Kristiansen ble etterlyst for drapet mandag 18. august, men ble da ikke etterlyst internasjonalt.