Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nederlandsk gutt (15) dømt for «Facebook-drap»

En jente som kranglet med offeret på sosiale medier skal ha beordret drapet.

KRANGEL: En melding på nettstedet Facebook skal ha utløst en krangel som endte med at en tenåring knivdrepte en jente på samme alder. Foto: AP Photo/Craig Ruttle, File/NTBScanpix
KRANGEL: En melding på nettstedet Facebook skal ha utløst en krangel som endte med at en tenåring knivdrepte en jente på samme alder. Foto: AP Photo/Craig Ruttle, File/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 15 år gammel nederlandsk gutt har blitt dømt til et år på en ungdomsanstalt etter å ha innrømmet å ha drept Joyce Hau (15) med kniv for penger, ifølge BBC.

Gutten fikk dermed maksimumsstraffen for en mindreårig i Nederland. Gutten, som var 14 år da drapet skjedde i januar, ble også i retten i Arnhem i Nederland dømt for drapsforsøk på Joyce sin far.

Faren skal ha løpt til døra da han hørte bråk, og fant sin datter liggende i sitt eget blod. Da angrep gutten også faren, men han overlevde angrepet, skriver den nederlandske avise De Telegraaf.

Facebook-krangel Drapet, som av lokale medier blir kalt «Facebook-drapet», har sjokkert Nederland på grunn av drapsmannens lave alder og omstendighetene drapet skjedde under.

I retten ble det fortalt at krangelen som endte med drap begynte på Facebook. Joyce skal ha skrevet noe på Facebook-veggen til en klassevenninne, som ikke falt i god jord hos denne venninna.

I retten har det ikke hele tiden vært klart hvem som fikk gutten til å begå ugjerningen, jenta, som var en nær venn av Joyce, eller hennes 18 år gamle kjæreste, ifølge den nederlandske avisa De Telegraaf.

Ifølge BBC skal jenta skal ha gitt den dømte 15-åringen en lapp med Joyce sin adresse og fortalte når hun ville være hjemme.

I oktober skal jenta og hennes kjæreste møte i retten siktet for å ha beordret drapet.

Beklaget 15-åringen beklaget for retten det han hadde gjort, og fortalte at han hadde blitt presset av jenta til å gjennomføre drapet.

Joyce sin far sa etter domfellelsen at han hadde mistet sin datter, men at drapsmannen bare skulle sone ett år.

- Det er en veldig stor forskjell, sa han ifølge lokale medier, skriver BBC.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media