SPISER MENNESKEKJØTT?: Etter at de to deltakerne har fulgt kokkenes forberedelse av to små kjøttstykker, settes de ovenfor hverandre og utfordres til å spise. Episoden sendes etter planen på nederlandsk tv i kveld. Foto: Youtube/BNN-TV
SPISER MENNESKEKJØTT?: Etter at de to deltakerne har fulgt kokkenes forberedelse av to små kjøttstykker, settes de ovenfor hverandre og utfordres til å spise. Episoden sendes etter planen på nederlandsk tv i kveld. Foto: Youtube/BNN-TVVis mer

Nederlandsk kanal viser kannibalisme i nytt TV-show

Episoden der to menn utfordres til å spise en liten bit av hverandres kjøtt, vises i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En nederlandsk TV-kanal, kjent for å teste grensene for både smakløst og lovlig TV, varsler at de i kveld vil sende et TV-show der to deltakere utfordres til å hengi seg til kannibalisme, ved at de skal spise en liten, stekt kjøttbit fra den andre.

En talsmann for BNN sa i forrige uke at mennene hadde gjennomgått et kirurgisk inngrep, og fjernet et lite stykke kjøtt, den ene fra siden, den andre fra baken.

- Min motivasjon for å delta, var rett og slett et ønske om å vite hva menneskekjøtt smaker, sier en av deltakerne, Dennis Storm, i en pressemelding.

Det er lagt ut et klipp for showet «Guinea Pigs» - Prøvekaniner - som altså sendes i kveld. Der ser to menn på mens en kokk steker små kjøttbiter i en panne.

I 2007 sendte BNN et falskt TV-show der folk som trengte nyretransplantasjon, konkurrerte i direktesendte episoder for nyren til det som skulle være en dødssyk kvinne.

Hun var bare en skuespiller, og showet var en bløff, men en del skrøt av programideen og mente showet skapte blest om behovet for donorer. Programmet vant en internasjonal Emmy-pris.

BNN-talsmann Thijs Verheij sier dette programmet er ekte, men medgir samtidig at kanalen løy om donor-showet fra 2007.

- Kannibalisme-klippet er allerede spilt inn foran vitner. Donor-showet hadde et poeng, denne gangen er det ikke noe poeng, og hvis vi nå skulle komme ut og si at det bare er tull, ville vi sett ut som idioter, sier han ifølge Associated Press.

En av Nederlands mest kjente forsvarsadvokater deltar i porgrammet, og siteres der på kannibalisme ikke er uttrykkelig ulovlig i henhold til nederlandsl lov. Likevel:

- Å fjerne kjøtt fra en frisk kropp uten noen medisinsk grunn, er ulovlig. Å spise kjøtt som er skaffet på denne måten, er straffbart, sier Gerard Spong.

Kanalen, som sikter seg inn mot et ungt publikum, har også tidligere skapt kontrovers, med program som «Shooting and swallowing», der deltakere brukte narkotika og hadde sex.