Nederlandsk milliardær bak bud på Saab?

Ingen av hovedeierne i Spyker er med på sportsbilprodusentens forsøk på å overta den svenske bilfabrikken.

STÅR BAK: En nederlandsk milliardær står bak Spyker Cars bud på Saab. Ingen av hovedeierne i Spyker er med på sportsbilprodusentens forsøk på å overta den svenske bilfabrikken, skrev Stockholm-avisen Svenska Dagbladet tirsdag. I Stockholm og i Vest-Sverige arbeides det nå etter to hovedlinjer for den videre utviklingen: Fortsatt produksjon under en ny eier, eller styrt avvikling. Foto: REUTERS / John Gress / SCANPIX
STÅR BAK: En nederlandsk milliardær står bak Spyker Cars bud på Saab. Ingen av hovedeierne i Spyker er med på sportsbilprodusentens forsøk på å overta den svenske bilfabrikken, skrev Stockholm-avisen Svenska Dagbladet tirsdag. I Stockholm og i Vest-Sverige arbeides det nå etter to hovedlinjer for den videre utviklingen: Fortsatt produksjon under en ny eier, eller styrt avvikling. Foto: REUTERS / John Gress / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||En nederlandsk milliardær står bak Spyker Cars bud på Saab. Ingen av hovedeierne i Spyker er med på sportsbilprodusentens forsøk på å overta den svenske bilfabrikken, skriver Svenska Dagbladet.

Spekulasjonene gikk tirsdag høyt om hvem den mystiske milliardæren er. Amsterdamavisen De Telegraaf nevnte to navn: Mediekongen John de Mol og finansmannen Marcel Boekhorn, som begge tidligere har investert i Spyker.

Spyker hadde bedt Saabs amerikanske eier General Motors (GM) svare på budet på den svenske fabrikken innen klokken 23 mandag. Men noen timer før dette forlenget Spyker fristen på ubestemt tid, slik at forhandlingene kunne fortsette.

To muligheter

Ved Saabs hovedkvarter i Trollhättan i Vest-Sverige arbeider man nå med to muligheter for den videre utviklingen, melder nyhetsbyrået TT. Den ene er at et salg kommer i stand, den andre er en styrt avvikling av virksomheten.

- Jeg vet at det pågår forhandlinger mellom GM og Spyker, men jeg vet ikke hvilke detaljer det snakkes om, sa leder for kommunestyret i Trollhättan Gert-Inge Andersson til TT. Han understreker at lokalpolitikerne ikke har gitt opp kampen for Saab.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer