Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nederlandsk moské brant ned

Hevner mot muslimer etter drapet på Van Gogh.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En liten moské i den sørlige del av Nederland brant ned til grunnen lørdag. Men ingen personer kom til skade i det som fortoner seg som et nytt angrep mot muslimene.

- Vi arbeider ut fra den antakelse at det dreier seg om brannstiftelse, sier Judith Verbaan, som er talskvinne for politiet i Helden, der moskeen lå. Hun opplyser at brannen startet ved 6-tiden lørdag morgen, men at brannmannskapene hadde kontroll over flammene vel 10 minutter senere.

I går ble en muslimsk barneskole bombet, og mange muslimske foreldre er redde. Det har vært en rekke voldshandlinger i Nederland etter at den omstridte filmskaperen Theo van Gogh ble knivstukket og drept av en angivelig ytterliggående islamist for snart to uker siden.

Mer enn 20 kirker og moskeer er stukket i brann siden van Gogh ble drept, og det hersker et spent forhold mellom ulike etniske grupper i Nederland, som er kjent for sin store toleranse.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media