Nederlandsk proffsyklist skulle vært om bord begge Malaysia-ulykkesflyene

- Jeg har vært heldig to ganger nå.

LURTE DØDEN: Syklisten Maarten de Jonge skulle egentlig ha vært passasjer på begge flyene fra Malaysia Airlines som har krasjet i løpet av det siste halvåret. Foto: www.martendejonge.com
LURTE DØDEN: Syklisten Maarten de Jonge skulle egentlig ha vært passasjer på begge flyene fra Malaysia Airlines som har krasjet i løpet av det siste halvåret. Foto: www.martendejonge.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den nederlandske proffsyklisten Maarten de Jonge (29) har i løpet av de siste månedene to ganger reddet livet ved å endre planene sine i siste liten.

Unngikk døden
Nederlenderen skulle vært passasjer på Malaysia Airlines MH370, som forsvant på mystisk vis etter at det tok av fra Kuala Lumpur i mars, skriver ad.nl. I siste øyeblikk ombestemte han seg og tok et fly som gikk en time senere.

De Jonge, som er tilknyttet en malaysisk sykkelklubb, hadde også planlagt å reise med MH17, flyet som ble skutt ned over Ukraina.

Etter et kort opphold i byen Oldenzaal valgte han å utsette reisen noen dager slik at han kunne booke en billigere billett. Alle de 298 personene om bord omkom.

- Fryktelig
Proffsyklisten har valgt å omtale saken på hjemmesiden sin etter at flere internasjonale medier har omtalt hans utrolige hell.

- Det som har skjedd er grusomt. Så mange ofre, det er fryktelig, skriver han.

Av hensyn til ofrene ønsker han ikke oppmerksomhet rundt sin egen person og vil ikke lenger stille til intervjuer.

- Min historie er ingenting sammenliknet med elendigheten så mange mennesker opplever. Oppmerksomheten bør rettes mot ofrene og de overlevende. Jeg ønsker alle som er berørt av katastrofen mye styrke.

De Jonge fortalte tidligere til en nederlandsk tv-stasjon at han ikke er bekymret med tanke på flyturen tilbake til Malaysia.

- Jeg har vært heldig to ganger nå, jeg  er nok heldig tredje gangen også, sa han til RTV.

BLE SKUTT NED: Alle om bord omkom da MH17 ble skutt ned over Ukraina 17. juli. Omstendighetene som førte til katastrofen er ennå ikke kjent. Foto: Dominique Faget /  AFP / NTB Scanpix
BLE SKUTT NED: Alle om bord omkom da MH17 ble skutt ned over Ukraina 17. juli. Omstendighetene som førte til katastrofen er ennå ikke kjent. Foto: Dominique Faget / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer