Nederlandsk skipper over bord i uvær

Storstilt redningsaksjon utenfor Agder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hovedredningssentralen har i formiddag sendt ut et redningshelikopter for å lokalisere en seilbåt som sender nødsignal utenfor kysten av Agder.

- Det er snakk om en nederlandsk båt på 35 fot som hadde seilt fra Nederland i retning Norge. I går kveld eller natt skal de ha kommet ut for et voldsomt uvær, og skipperen falt over bord, opplyser operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt til Dagbladet.no.

Redningshelikopteret er nå i området hvor det antas at skipperen falt over bord.

- Vi søker nå i et område som ligger 50 kilometer sørøst i Skagerrak, målt ut fra Grimstad. To båter fra kystvakta er på vei, og vi har varsler båter i området om å holde utkikk, opplyser Anders Bang-Andersen, pressesjef ved Hovedredningssentralen på Sola.

Det voldsomme uværet første også til at båtens forseil revnet. Personen om bord visste ikke hvor han var, men han er nå lokalisert av rednignstjenesten.

- Han kom inn i mobilt dekningsområde og klarte å gi en beskrivelse. Han er nå øst for Lillesand, og blir eskortert inn av et par privatbåter, sier Bang-Andersen.

Politiet ble varslet om ulykken klokken 9.13. Det er uvisst hvorfor mannskapet ikke har fått kontakt eller tatt kontakt tidligere.