Myanmar

Nederlandsk turist (30) ville sove og dro ut kontakten på forsterkeren. Nå er han dømt til fengselsstraff

- Jeg var veldig trøtt den kvelden og våknet av bråket.

FENGSEL: En nederlansk mann er dømt til tre måneders fengsel etter å ha forstyrret en religiøs seremoni i Myanmar. Foto: AP
FENGSEL: En nederlansk mann er dømt til tre måneders fengsel etter å ha forstyrret en religiøs seremoni i Myanmar. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): En nederlandsk 30-åring ble i slutten av september arrestert etter å ha dratt ut en stikkontakt under en religiøs seremoni i Myanmar.

I går ble han dømt til tre måneders fengsel i landet, melder nyhetsbyrået AP.

30-åringen skal ha koblet fra en forsterker som var koblet opp mot høyttalere under en buddhistisk seremoni i byen Mandalay.

- De skjønte ikke

Ifølge New York Times ble han dermed funnet skyldig i å forstyrre en forsamling som bedrev religøs tilbedelse.

- Jeg var veldig trøtt den kvelden og våknet av bråket. Jeg var sur og antok at det var barn som spilte musikk. Jeg sa at de skulle skru ned lyden fra høyttalerne før jeg koblet fra forsterkeren, og de skjønte ikke hva jeg mente. Det var derfor jeg dro den ut, skal den nederlanske mannen ha forklart under en høring som fant sted i Myanmar forrige uke.

AP skriver at mannen, ifølge lokale medier, skal ha unnskyldt hendelsen og at han har forklart at han ikke visste at det var religiøst innhold som ble sendt ut over høyttalerne.

- Ville ikke at han skulle bli arrestert

En av lederne av den religiøse gruppa som hadde samlet seg på samfunnshuset i Mandalay kvelden høyttalerne ble skrudd av, sier at det ikke var deres hensikt å få mannen arrestert.

- Vi klarte ikke å få til en rolig dialog fordi folk var så sinna, så vi ringte politiet for å få kontroll på situasjonen. Vi ville ikke at han skulle bli arrestert, sier Chit San til nyhetsbyrået.

30-åringens advokat opplyser at de kommer til å anke dommen. Samtidig oppfordrer han den nederlandske ambassaden i landet om å be om at mannen blir løslatt.

Mener forsamlingen brøt loven

Flere har i etterkant av arrestasjonen i slutten av september, støttet den nederlandske mannen.

Advokater New York Times har vært i kontakt med sier blant annet at det ikke er lov å benytte seg av høyttalere etter klokka ni om kvelden, og at det derfor var samfunnshuset som hadde brutt loven.

- Hvis Buddah fortsatt var i live, ville han blitt døv av bråket som kommer fra høyttalerne, sier Hla Myo Aung, som bor like ved samfunnshuset til den amerikanske avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer