Nederlandske barn har det best

Svenske og norske barn følger hakk i hæl, viser en ny rapport.

HAR DET BEST: Nederlandske barn har det best, viser ny rapport. Kanskje ikke rart at denne figuren dukket opp og spredte forundring og barneglede på stranda i Zandvoort i august 2007.  Foto: REUTERS/Marco de Swart/SCANPIX
HAR DET BEST: Nederlandske barn har det best, viser ny rapport. Kanskje ikke rart at denne figuren dukket opp og spredte forundring og barneglede på stranda i Zandvoort i august 2007. Foto: REUTERS/Marco de Swart/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nederlandske barn har det best i Europa, men svenske og norske barn følger hakk i hæl, viser en ny rapport.

Forskere ved York-universitetet i England har tatt for seg barn og unge opp til 19 år i 29 europeiske land.

43 ulike kriterier er vurdert, blant dem barnedødelighet, overvekt, fattigdom og boligsituasjon.

Norge topper statistikken innen kategorien godt nabolag, og norske og skandinaviske barn har også lav risikoatferd ved at de røyker og drikker mindre og debuterer seinere seksuelt enn i andre europeiske land.

Barn på Malta havner aller nederst på lista, men også i Litauen, Latvia, Bulgaria og Romania har mange barn svært dårlige oppvekstvilkår.

Storbritannia havner oppsiktsvekkende langt ned på oversikten med sin 24. plass, selv om landet regnes som en av verdens sterkeste økonomier.

En av hovedårsakene er at svært mange britiske barn vokser opp i familier der ingen av foreldrene arbeider, konstaterer forskerne.

(NTB)