GÅR TILBAKE: Høyre og Fremskrittspartiet får en oppslutning på henholdsvis 21,7 og 9,9 prosent i en ny meningsmåling. Her er finansminister Siv Jensen og statsminister Erna Solberg.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
GÅR TILBAKE: Høyre og Fremskrittspartiet får en oppslutning på henholdsvis 21,7 og 9,9 prosent i en ny meningsmåling. Her er finansminister Siv Jensen og statsminister Erna Solberg. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Nedgang for Høyre og Frp i ny meningsmåling

Også Ap går tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre og Fremskrittspartiet får en oppslutning på henholdsvis 21,7 og 9,9 prosent i en ny meningsmåling.

Nedgangen er på 1 prosentpoeng for Høyre og 1,4 prosentpoeng for Frp på én måned, viser Aftenpostens februarmåling utført av Respons.

41,1 prosent av de spurte svarer de ville stemt Arbeiderpartiet dersom det var stortingsvalg i morgen, en tilbakegang på 0,1 prosentpoeng.

Asylbarnsaken har fått Erna Solbergs regjering til å sprike stadig mer, mener Anders Todal Jenssen ved NTNU i Trondheim.

- Velgerne legger en hel del vekt på det valgforskerne kaller «performance»: De vil ha en handlekraftig regjering som er i stand til å få til noe, sier han.

Solberg selv erkjenner at asylbarnsaken har skadet samarbeidet mellom regjeringen og samarbeidspartiene Venstre og KrF.

- Det er ingen tvil om at selve saken har gjort samarbeidet på dette området vanskeligere, sier hun til avisen.

Bak de tre store følger Senterpartiet, som har en fremgang på 1,3 prosentpoeng til 5,9 prosent. Deretter kommer KrF med 5,8 prosent (+0,5), Venstre med 5,2 prosent (+0,4), SV med 4,1 prosent (-0,5), De Grønne med 3,3 prosent (-0,4 prosent) og Rødt med 1,8 prosent (+0,6).

(NTB)