Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nedgang i antall drap i USA

LOS ANGELES (NTB-AP): New York og Los Angeles kom seg gjennom 1997 med betydelig lavere drapstall enn på mange tiår, mens byer som Denver, Detroit og Nashville registrerte en økning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antall drap sank til sitt laveste nivå på 20 år i Los Angeles og 30 år i New York. Det var også betydelig nedgang i byer som Chicago, New Orleans, Dallas, Baltimore, San Francisco og Newark.

Ifølge ekspertene skyldes nedgangen bedre økonomiske forhold, bedre politiarbeid og færre unge i den mest typiske forbryteralderen. Våpenhviler mellom noen nabolagsbander i enkelte byer og færre drap i narkooppgjør teller også.

Det føderale politiet FBI opplyser at alvorlig kriminalitet går ned i hele USA og spesielt i en del av de større byene. Los Angeles var den byen hvor nedgangen var mest markert.

FBI melder at antall drap i hele USA har sunket med 11 prosent, mot 16,5 prosent for Los Angeles, som har 3,5 millioner innbyggere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!