Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nedgang i antall drukningsulykker

Norsk folkehjelp gleder seg over en nedgang i drukningsstatistikken på over 8 prosent hittil i år, i forhold til samme periode i fjor. Fortsatt er det flest menn som dør i drukningsulykker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per 31. juli i år er 77 personer omkommet ved drukning, viser statistikk fra Norsk Folkehjelp. I samme tidsrom i fjor var antallet 85 personer. Hele 58 av de omkomne hittil i år er menn, hvorav 43 var i aldersgruppen 41 år og eldre.

Hordaland topper den fylkesvise statistikken med ni dødsfall, mens Troms har opplevd åtte drukningsulykker med døden til følge hittil år, mot bare tre i samme periode i fjor.

Den største gruppen av dødsfallene kommer som følge av fall i sjøer, elver og vann. Norsk Folkehjelp oppfordrer derfor til bruk av redningsvest og fottøy med gummisåler også ved ferdsel ved vann og sjø, i tillegg til de gangene man begir seg ut på eller i vannet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media