Nedgang på 40 prosent i fraværet i videregående skole

Den omstridte fraværsgrensen har gitt resultater, ifølge regjeringen. Antall fraværsdager i den videregående skolen har gått ned med 40 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er også nedgang en nedgang på 33 prosent i fraværet om man måler i antall timer. Ifølge regjeringen er det også færre elever som slutter underveis i skoleåret - og færre som ikke får karakter i ett eller flere fag.

- Tallene viser at elevene er mye mer til stede på skolen og at færre faller fra underveis i skoleåret. Dette er veldig bra og viser at fraværsgrensen har virket slik den skulle, sier statsminister Erna Solberg (H).

Den omstridte fraværsgrensen ble innført i fjor høst og går ut på at elevene mister retten til karakter i et fag dersom de har ugyldig fravær i mer enn ti prosent av timene i faget. Fravær som er dokumentert er gyldig fravær.

- Mange fryktet at fraværsgrensen ville føre til at flere elever ikke fikk karakter i fag og at flere sluttet i videregående. Tallene viser det motsatte, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).