Nedgangen fortsetter på børsen

I går raste verdien av aksjene på Oslo Børs med 58 milliarder. I dag åpnet handelen med en svak oppgang før pilene vendte nedover igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Markedet ventet spent på åpningen av børsen i dag. I går raste børsen med hele 4,1 prosent.

Så langt ser det ut som om at raset har gitt seg. Et kvarter etter at handelen åpnet kl. 10 hadde hovedindeksen steget med 0,3 prosent. Da var det omsatt aksjer for 1,2 milliarder.

Men så snudde det raskt. To timer etter børsåpning var hovedindeksen ned 0,9 prosent. Da var det omsatt aksjer for 3,3 milliarder.

Selv om oljeprisen øker er det oljeselskapene som leder an i nedgangen. Statoil er omsatt for 1,3 milliarder, og har sunket en prosent. Hydro har falt 1,5 prosent.

Ekstrembørs

Oslo Børs er kjent for sine ekstreme svingninger. Gårsdagens ras var havnet i følge Dagens Næringsliv på en mager 35. plass over dårlige børsdager siden 1983.

Men det var i prosent. I kroneverdi var det et rekordras. Verdiene av aksjene på Oslo Børs raste med 58 milliarder i løpet av de seks timene børsen var åpent i går. Det betyr 2, 7 millioner kroner i sekundet.

Synkende oljepris og frykt for lavere amerikansk vekst trekkes fram som forklaringer på gårsdagens kursfall. Men nå snur oljeprisen igjen. I dag morges meldes det om stigende oljepriser i USA etter fall hele uken.

Børsene i Frankfurt, Paris og London åpnet uten store fall.
Dagbladet.no følger utviklingen på børsen i dag.

SPENTE MEGLERE: Børsen raskte med rekordstore 58 milliarder i går. I dag får vi vite om raset fortsetter.