Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nedgangsfrykt på Wall Street

Washington (NTB-Helge Øgrim): Aksjekursene fortsatte fallet på de fleste vestlige børser mandag, selv om nedgangen ikke var fullt så bratt som før helgen. I USA spør stadig flere meklere om de gode dagene er over.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksjeindeksen Dow Jones datt med 1,6 prosent i formiddagstimene og havnet på laveste nivå siden 2. februar. Dermed var så å si hele årets oppgang visket ut, noe som oppmuntrer til spørsmål om USA gjennomgår en korreksjon eller er på vei inn i en lavkonjunktur.

Børsene i Frankfurt og Paris falt begge med 1,8 prosent.

Varsel

Tilstanden i amerikansk økonomi er tilsynelatende god, med lav rente og liten ledighet, forbrukeroptimisme og stabile priser. Men sentralbanken har lenge advart mot overoppheting og hevdet at aksjekursene er kunstig høye.

Flere analytikere har regnet en korreksjon på bortimot 20 prosent som mulig eller sannsynlig og i hele år insistert på at intet tre vokser inn i himmelen.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!