Nedjusterer antall savnede på New Zealand

Det totale antall døde etter jordskjelvet i New Zealand er trolig litt over 200. opplyser politiet. Det er over 100 færre enn tidligere fryktet.

ØDELAGT: Deler av Christchurch ligger fortsatt i ruiner etter det kraftige jordskjelvet. Foto: REUTERS/Christchurch Press/John Kirk-Anderson /SCANPIX
ØDELAGT: Deler av Christchurch ligger fortsatt i ruiner etter det kraftige jordskjelvet. Foto: REUTERS/Christchurch Press/John Kirk-Anderson /SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

147 mennesker er så langt bekreftet døde, mens om lag 50 fortsatt ikke er gjort rede for, som politiavdelingssjef David Cliff ordla seg på en pressekonferanse i Christchurch søndag.

Tidligere meldinger har gått ut på at over 200 var savnet, men ifølge Cliff har flere, muligens alle, av de som er bekreftet døde ikke blitt strøket fra listen over savnede.

Fortsetter arbeidet Samtidig som redningsmannskaper fortsatte arbeidet med å gjennomsøke ruinene i Christchurch, var det minnegudstjenester i kirker over hele New Zealand søndag. Folk tente lys for å minnes de døde og vise medfølelse med de etterlatte.

Håpet om å finne overlevende etter tirsdagens skjelv er nå minimalt, selv om operasjonen fortsatt karakteriseres som redningsarbeid.

Selv om 85 prosent av innbyggerne i den jordskjelvrammede byen har fått tilbake strømmen, og 65 prosent har fått vannet tilbake, er det fortsatt store ødeleggelser på blant annet kloakk og annen infrastruktur.

Mange av innbyggerne i Christchurch har fått hjemmene sine helt eller delvis ødelagt, mens vel så mange står uten jobb etter at store deler av sentrum av byen ble ødelagt.

Mange kontorbygninger og andre næringsbygg har rast sammen eller er så ødelagte at de må rives.

Første begravelse Den første begravelsen av jordskjelvofrene finner sted mandag, da en fem måneder gammel gutt stedes til hvile.

New Zealands statsminister John Key har bedt om internasjonal hjelp til å opprette hjelpefond som kan bidra til gjenoppbyggingen av byen.

- Vi håper å nå fram til så mange mennesker som mulig over hele verden som ønsker å hjelpe oss. Dette er ikke bare en tragedie for New Zealand, jordskjelvet rammet utallige mennesker internasjonalt, sa han søndag.
(NTB)