SJØRØVERTATT: 17 mistenkte somaliske pirater voktes av indiske soldater. I går ble de overlevert myndighetene i Yemen etter at indiske marinejegere fanget dem på åpent hav. Samme dag ble en annen piratgjeng regelrett nedkjempet av kinesiske fiskere, som brukte vannkanon og ølflasker for å hindre kapring. Foto: SCANPIX
SJØRØVERTATT: 17 mistenkte somaliske pirater voktes av indiske soldater. I går ble de overlevert myndighetene i Yemen etter at indiske marinejegere fanget dem på åpent hav. Samme dag ble en annen piratgjeng regelrett nedkjempet av kinesiske fiskere, som brukte vannkanon og ølflasker for å hindre kapring. Foto: SCANPIXVis mer

Nedkjempet piratene med flasker og vann

Kinesiske fiskere ble piratenes skrekk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De kinesiske fiskerne som ble bordet av pirater utenfor Jemen onsdag, kjempet seg unna ved hjelp av flasker og vannkanoner.


Men nå vil Kina ta grep for å sikre landets interesser. Kinesiske myndigheter sender tre skip til Adenbukta for å forhindre nye angrep, melder lokale medier.

De 30 fiskerne som fikk båten sin kapret onsdag, kom fra det uten skader. De væpnede piratene ble holdt unna med flasker og vannkanoner.

- Sju av de ni piratene som kom, bordet skipet vårt. De hadde våpen alle sammen. Mannskapet vårt, som var godt trent og forberedt, brukte vannkanoner, ølflasker og alt de kunne få tak i for å nedkjempe piratene, sier fiskebåtens kaptein Peng Weiyuan.

- En halvtime senere ba piratene om våpenhvile, sier han.

Ifølge avisen Global Times skal Kina nå sende tre marinefartøy, to jagere og et transportskip, for å beskytte kinesiske skip.

Det skal være første gang i moderne historie at Kinas sjøforsvar utfører en operasjon utenfor kinesiske farvann.

USA, Belgia, Frankrike, Hellas, Liberia og Sør-Korea er alle land som enten har sendt marinefartøyer til kysten utenfor Somalia eller har varslet at de er villige til å gjøre det.

(NTB)

TATT: Her blir 17 mistenkte sjørøvere tatt til fange av indiske marinejegere. Nå vil også kineserne sette inn krigsskip for å beskytte skipstrafikken mot pirater. Foto: SCANPIX
TATT: Her blir 17 mistenkte sjørøvere tatt til fange av indiske marinejegere. Nå vil også kineserne sette inn krigsskip for å beskytte skipstrafikken mot pirater. Foto: SCANPIX Vis mer