Nedover igjen på Oslo Børs

Følger resten av Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en lunken start falt hovedindeksen på Oslo Børs kraftig tirsdag formiddag.

• Les også: Europeiske aksjemarkeder falt kraftig

Etter ti minutters handel hadde hovedindeksen krøpet opp til 330,12 poeng, en oppgang på 0,29 prosent, men lyspunktet var kortvarig. En halvtime senere bar det rett utfor, og hovedindeksen stabiliserte seg på rundt 317,5 poeng, en nedgang på rundt 3 prosent siden fredag.

Også forrige uke raste verdien av aksjene nedover, til slutt var fallet på Oslo Børs nesten 9 prosent.

Mange av de store tungvekterne på Oslo Børs bidro til mandagens nedtur. DnB NOR (minus 5,05 prosent), Norsk Hydro (minus 7,89) og REC (minus 8,19) hadde i 11.30-tiden sunket kraftig, mens StatoilHydro-aksjen (minus 1,85) og Yara-aksjen (minus 1,74) heller ikke klarte å komme seg over på plussiden.

Søndag ble det klart at amerikanske Kongress-ledere er enige om innholdet i et lovforslag verdt 4.000 milliarder kroner. Krisepakken er ment å berge den skakkjørte økonomien, men nyheten forhindret likevel ikke en laber ukestart på det norske aksjemarkedet.

Nyheten fra USA kunne heller ikke forhindre at de asiatiske børsene hadde nedgang mandag morgen. Som i Oslo hadde også de viktigste europeiske børsene en tung dag mandag.

Prisen på nordsjøolje hadde mandag formiddag sunket med nesten 3 prosent og hadde krøpet til rett under 100 dollar fatet.

(NTB)