Nedprioriterer sikkerhet på norske veier

Mens antallet dødsulykker øker kraftig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mens tallet på dødsulykker i trafikken har økt kraftig i år, blir sikkerhetstiltak på veiene nedprioritert.

På grunn av kraftig prisstigning i anleggssektoren prioriterer Statens vegvesen å bruke de pengene som er til rådighet, på veiprosjekter som er under bygging og som delvis betales med bompenger.

Prisen på anleggene som Vegvesenet er i gang med, stiger mye mer enn det budsjettene gjør, sier utbyggingsdirektør Lars Aksnes i Vegdirektoratet til NRK.

Det fører til at nye prosjekter presses ut av budsjettene, og ifølge Aksnes er det ofte trafikksikkerhetstiltak som blir lidende. Årsaken er ifølge Vegdirektoratet at slike prosjekter er fullfinansiert av staten.

Tiltakene som er gjennomført, ligger langt bak målene myndighetene har satt seg i Handlingsplanen for trafikksikkerhet for årene 2006 til 2009.

Tiltak som uteblir, er midtrekkverk, veilys, utbedring av svinger, fjerning av hindre utenfor veibanen og tiltak for å gjøre det tryggere for fotgjengere og syklister å krysse veien.

Til nå i år har 40 prosent flere mister livet i trafikken enn på samme tid i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.