Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nedringt av folk som vil spise med Obama

Nobelinstituttet får stadig telefoner fra folk som mener at de er viktige nok til å få lov til å spise middag med Barack Obama.

HEKTISK: Nobelinstituttet får stadig henvendelser fra folk som mener de bør få lov til å spise middag med Barack Obama mens han besøker Oslo. Her er leder for Den norske Nobelkomiteen, Thorbjørn Jagland, under fredspriskunngjøring. Foto: Hedvig Idås / SCANPIX
HEKTISK: Nobelinstituttet får stadig henvendelser fra folk som mener de bør få lov til å spise middag med Barack Obama mens han besøker Oslo. Her er leder for Den norske Nobelkomiteen, Thorbjørn Jagland, under fredspriskunngjøring. Foto: Hedvig Idås / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Nobelinstituttet er blitt nedringt av folk som mener at de er viktige nok til å få lov til å spise middag med USAs president Barack Obama.

- Det har vært et voldsomt trykk om å få lov til å være med på banketten på Grand etter prisutdelingen. Vi er blitt nedringt, sier direktør Geir Lundestad ved Nobelinstituttet til Dagens Næringsliv.


Han sier at mange er blitt skuffet over å ha blitt avvist.


Blant de få som får lov til å spise middag i samme rom som Obama finner vi DnB NOR-sjef Rune Bjerke, Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas, Orkla-sjef Dag J. Opedal og Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg.


I tillegg kommer selvsagt kongen og dronningen, statsminister Jens Stoltenberg og regjeringsmedlemmene, Thorbjørn Jagland og Nobelkomiteen, og ansatte ved Nobelinstituttet.


Stortingets presidentskap og partienes parlamentariske ledere får også være med i det gode selskap fordi de representerer institusjonen som peker ut medlemmene av Nobelkomiteen.


I tillegg kommer blant andre LO-leder Roar Flåthen og NHO-president Paul-Christian Rieber, og representanter fra Statkraft, Dagbladet, Yara, KPMG, IBM og Cisco.


Obama har i tillegg i underkant av 40 gjester på sin egen liste. Totalt vil 250 personer være til stede på middagen på Grand Hotel. (©NTB)


image: Nedringt av folk som vil spise med Obama
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media