GLATT: Underkjølt regn kan føre til såpeglatte veier. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
GLATT: Underkjølt regn kan føre til såpeglatte veier. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Trafikale utfordringer:

Nedringt om glatte veier i Hordaland

Lørdagens vær har skapt utfordrende kjøreforhold flere steder, og nattas vær kan føre til at problemene vedvarer.

I løpet av lørdag har politiet registrert trafikkulykker flere steder i Norge, som har ført til at enkelte veier har vært steng i forbindelse med oppryddingsarbeid.

På E6 i Sarpsborg har Eidettunnelen vært stengt i nordgående retning siden lørdag formiddag på grunn av at de har jobbet med å drenere vann i tunnelen.

Glatte veier

Mens i Hordaland har veldig mange personer ringt inn til Vegtrafikksentralen for å fortelle om glatte veier i fylket.

- Vi har blitt nedringt om glatte veier, men det har begynt å avta nå, sier trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen region vest, Ronny Sleire, til Dagbladet.

Han opplyser samtidig om at det fortsatt er glatte veier, og at det gjelder store deler av Hordaland.

- Enkelte områder er mer berørt enn andre: Sotra, Askøy Nordhordland, Osterøy, områder i Os og Samanger og E16 mellom Bergen og Voss, opplyser Sleire.

KAOS: Fredag morgen melder Sør-Øst og Øst politidistrikt om mange trafikkulykker, og det ser ut til at det noe mildere været kan være årsaken. Dagbladet er på Veitrafikksentralen for å få siste nytt om trafikksituasjonen. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

- Må tilpasse farten

Det har imidlertid ikke vært særlig mange trafikkuhell i fylket, men Statens vegvesen har stilt store ressurser til disposisjon for å få bukt med problemet.

- Det er en del jobb, konstaterer Sleire.

- Problemet er når det kommer mer regn, og vi må salte samme området igjen. Det er en evig kamp.

- Trafikanter må tilpasse farten etter forholdene. Der hvor det er veldig glatt bør man vurdere om man skal la kjøretøyet stå til strekningen har blitt tatt hånd om skikkelig.

Like etter at Dagbladet snakket med Sleire, meldte derimot Vest politidistrikt om at en bil har kjørt ut av veien på fylkesvei 83 ved Tysnes.

Føreren opplyser å ha kuttskader i armer og ben, og blir tatt hånd om av helsepersonell.

- Normalt vinterføre

I Nord-Norge beskriver trafikkoperatør Christer Berntsen kjøreforholdene som normalt vinterføre. Likevel har det blitt registrert noen trafikkulykker i sør i Nordland.

Lørdag ettermiddag ble politiet varslet om to trafikkulykker i Vefsn kommune, hvor minst én person er blitt skadd. Også i Sørfold kommune ble noen passasjerer kjørt til legevakt etter at en bil kjørte av veien.

Trafikkoperatør i region øst, Jeanette Andresen, advarer trafikanter om at å være oppmerksom på at det kan være store vannansamlinger i utsatte områder, og at den kan være fare for vannplaning.

Kan bli glatt på Østlandet

Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Terje Alsvik Walløe, forteller at det kan bli glatt enkelte steder nord for Oslo.

- Nord for Oslo kan det komme sludd eller snø i natt, noe som kan føre til glatte veier og vanskelige kjøreforhold, sier Walløe til Dagbladet.

Meteorologen forteller at problemene med glatte veier i Hordaland kan vedvare, ettersom det er fare for nedbør i form av sludd og snø i natt.

Ellers meldes det om stabil vinterkulde i Nord-Norge, og sjanser for snøbyger i Midt-Norge.