Alkoholstudie:

Nedslående alkoholfunn for alle under 40

Ny studie konkluderer med at unge voksne ikke får noen helsemessige fordeler av alkohol.

FORSKNING: Den nye studien er utført ved Universitetet i Washington i Seattle, USA. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
FORSKNING: Den nye studien er utført ved Universitetet i Washington i Seattle, USA. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En ny, global studie publisert i den medisinske tidsskriftet The Lancet viser at små mengder alkohol daglig for personer over 40 år uten underliggende sykdommer, har helsemessige fordeler.

Forfatterne av studien skriver at det kan redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer, hjerneslag og diabetes.

Er du derimot under 40 år, har alkohol - selv i små mengder - ingen fordeler.

«Den største studien av sitt slag konkluderer med at unge mennesker ikke bør drikke i det hele tatt, mens små mengder kan være til nytte for eldre», gjengir The Guardian.

Høyere helserisiko

Seniorforfatter Emmanuela Gakidou er professor ved Universitetet i Washington i Seattle. Hun sier at studiens budskap er svært enkelt:

Unge mennesker bør ikke drikke alkohol.

- Eldre mennesker kan ha nytte av det i små mengder. Selv om det kanskje ikke er realistisk å tro at unge voksne vil avstå fra alkohol, mener vi det er viktig å kommunisere funnene slik at alle kan egne beslutninger om helsa, sier Gakidou.

Forskningen, som har innhentet data fra den omfattende studien Global Burden of Diseases - utarbeidet av 3600 forskere fra 145 land - viser at unge personer står overfor en høyere helserisiko fra alkoholkonsumering enn eldre voksne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer