Vulkanutbrudd på La Palma:

Nedslående beskjed: - Stopper ikke

Det er fremdeles aktivitet i vulkanen på den spanske ferieøya La Palma. Nå kommer myndighetene med en nedslående beskjed.

NY AKTIVITET: Lavablokker på størrelse med hus rullet søndag nedover vulkanen i La Palma - tre uker etter at utbruddet startet. Foto: Juan Medina / Reuters / NTB
NY AKTIVITET: Lavablokker på størrelse med hus rullet søndag nedover vulkanen i La Palma - tre uker etter at utbruddet startet. Foto: Juan Medina / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

19. september startet et utbrudd ved vulkanen Cumbre Vieja på La Palma.

Siden har hverdagen på den spanske kanariøya vært sterkt preget av utbruddet. Store deler av øya er askebelagt. Den glødende lavaen har slukt over 493 hektar land og i overkant av 1000 bygninger. Innbyggerne har blitt utsatt for giftige gasser og over 6000 mennesker har blitt tvunget til å evakuere.

Tre uker etter utbruddets start, er det fremdeles ingenting som tyder på at det går mot slutten. Søndag ble det nemlig registrert nye jordskjelv på ferieøya, og mens bakken ristet rullet biter av lava på størrelse med tre etasjers bygninger nedover siden av vulkanen, ifølge Reuters.

- Stopper ikke

Det er en kollaps på vulkanens nordlige side som har forårsaket frigjøringen av de store lavablokkene som søndag rullet nedover de evakuerte områdene rundt vulkanen, ifølge Spanias nasjonale sikkerhetsavdeling.

I kjølvannet av søndagens seismiske aktivitet, kommer myndighetene med en nedslående beskjed:

- Vi kan ikke si at vi tror at utbruddet, som startet for 21 dager siden, vil stoppe i nærmeste framtid, sier Julio Pérez, regionminister for sikkerhet på Kanariøyene, i en uttalelse ifølge Ap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer