Været:

Nedslående beskjed

Håper du på steikende sol og varme badetemperaturer til helga, blir du skuffet.

IKKE LOVENDE: Været til helga er ikke noe å skryte av. Foto: Meteorologisk institutt
IKKE LOVENDE: Været til helga er ikke noe å skryte av. Foto: Meteorologisk institutt Vis mer
Publisert

Er du en av dem som tilbringer årets sommerferie i Norge, så har ikke Meteorologisk institutt de beste nyhetene til deg. Det vil bli nedbør, grått og trist.

- Vi har ikke det beste været i vente. Det vil være lavtrykk som dominerer over Norge. Det blir forholdsvis ustabilt vær, forteller meteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt om helgeværet.

Helgevinneren

Meteorologen sier at det vil være Østlandet og Sørlandet som kan smykke seg med det beste været i helga, men heller ikke de vil få strålende sol og kjempevarme.

UHELL: Bear Grylls hadde ikke tenkt at hans tre millioner følgere skulle se nakenbadingen. Video: Instagram / Scanpix Vis mer

- I helga er det disse landsdelene som får de høyeste temperaturene og minst nedbør. Det vil stort sett være oppholdsvær, sier meteorologen.

Resten av landet vil få en del nedbør og lave temperaturer.

- Det vil bli relativt kaldt også, spesielt fra Møre og Romsdal og nordover. Det ser ut til at det kan bli rundt ti-tolv grader. Det er kaldt til å være juli.

Moxnes forteller at dersom man ønsker sol og varme, bør man heller ta turen til et av nabolandene våre.

- Sør-Sverige og Danmark får oppholdsvær og en del sol i helga. Det kan jo hende at noen har planlagt ferie dit, sier meteorologen.

Uka som kommer

Til uka vil det ikke bli de store endringene værmessig. Temperaturene vil være lave, men det kan komme noen sveip av varmere luft. Også til uka er det Øst- og Sørlandet som blir værvinneren.

- Temperaturene der kan nærme seg 25 grader de første dagene. Lenger nord kan vi komme oss over 15 grader, sier meteorologen før hun legger til:

ISSTUNT: Tsjekkiske Petr Kapoun har tatt fenomenet isbading til et helt nytt nivå. Video: ViralHog. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

- Seinere i uka vil temperaturene synke.

Ikke finvær i vente

Venter man på ekte sommervær, ser det ut til at man må vente en stund. Været kommer til å variere flere steder i landet i løpet av juli, men når det stabile, varme sommerværet kommer, er fortsatt usikkert.

- Man kan få innslag av finere vær, men veldig varme luftmasser ser det ikke ut til at kommer før kanskje i slutten av måneden. Så stabilt varmt vær blir det neppe i nærmeste framtid, avslutter Moxnes.

KRASJER: I det Chia krysser målstreken på den regnvåte asfalten og reiser armene i været, går det ordentlig galt. Video: Twitter Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer